Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
10.01.2023 23:00

Що чекає на держслужбовця, визнаного винним у корупційному правопорушенні?

Адвокат, партнер Адвокатського обʼєднання "Schendler" та співзасновник "Надра Інвест Консалтинг"

Ну по-перше - за це можна потрапити до реєстру корупціонерів.

Підставою для внесення до списку можуть бути корупційні або пов'язані з корупцією правопорушення. Вид відповідальності не має значення, адміністративна, кримінальна, дисциплінарна чи цивільно-правова.

Занести дані до реєстру можуть за наявності електронної копії рішення суду або завіреної паперової копії розпорядчого документа про накладення дисциплінарного стягнення. 

Необхідно знати про всі можливі підстави внесення до реєстру корупціонерів, для того щоб не допустити їх. Бо крім очевидних наслідків (такі як штрафи чи звільнення), це ще й може вдарити по репутації.

Якщо держслужбовця все-таки занесли до реєстру корупціонерів, існують умови, якими можливо скористатись для подальшого видалення:

1) ухвала суду про скасування вироку;

2) винесення виправдувального вироку;

3) відновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження;

4) скасування постанови про накладення адміністративного стягнення за корупційне або пов’язане з корупцією правопорушення;

5) розпорядчий документ або судове рішення про скасування розпорядчого документа про накладення дисциплінарного стягнення;

6) заява людини, яка з 24 лютого до припинення або скасування воєнного стану захищала державу у війні з росією.

Людина, яка допустила порушення і на яку склали протокол про адміністративне правопорушення та притягнули до відповідальності, буде мати серйозні наслідки для себе: штраф, звільнення з посади та безстрокове внесення до Реєстру корупціонерів. Також це матиме вплив на репутацію держслужбовця. Отже, не варто нехтувати питанням декларування.

Отже,  важливо завчасно мінімізувати ризики, для того щоб не допустити внесення до реєстру. Тому  важливо постійно стежити за правильністю заповнення декларацій.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]