Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
28.08.2023 17:22

Штучний інтелект: практичні кейси та можливості для українського бізнесу

Консультант з управління, лектор, засновник міжнародної консалтингової компанії "Visotsky Consulting"

У цій статті розповідаю, яким чином можна використовувати штучний інтелект у бізнесі та які компанії вже це роблять.

ChatGPT розпочав роботу в Україні 18 лютого 2023 року і вже успішно застосовується у різних сферах: від фінансових установ до роздрібної торгівлі. За допомогою цієї нейромережі та інших інструментів на основі ШІ можна в рази спростити роботу власників бізнесу, автоматизувати рутинні процеси та підвищити ефективність роботи загалом.

поділяюся практичними рекомендаціями щодо впровадження нейромереж у роботу компанії.

Досвід використання нейромереж у моїй компанії 

Ми створюємо контент чотирма мовами, включаючи китайську та англійську, оскільки для нас важливо охопити широку аудиторію. У записі лекцій грають роль навіть найменші деталі: емоції спікера, його жестикуляція, інтонація і навіть положення тіла. Ситуація з професійним перекладом така, що ви ніколи не зможете «з'єднати» українську мову з англійською чи китайською. Один і той же текст англійською буде на 20-30% коротшим, ніж його українська версія. Тобто просто накласти переклад не вдасться. 

Тому близько двох років тому я почав шукати різні технології, здатні імітувати голос або створювати хороші тексти. Метою було заощадити час, який витрачається на запис та монтаж відео. Тоді я вперше зіткнувся зі штучним інтелектом. На той час якість контенту, що виробляється ШІ, була невисокою. Зараз же ми постійно користуємося технологією перетворення тексту на аудіо з моїм голосом і навіть створюємо деякі відео виключно за допомогою ШІ. Певні сервіси коштують недешево, але їхній результат вражає реалістичністю. 

Використання нейромереж для створення контенту в Business Booster 

Етап №1: Взаємодія ChatGPT

Першим AI-помічником у нашому процесі є ChatGPT. Цей інструмент використовується для створення різноманітного текстового контенту, включаючи сценарії, статті та пости для соцмереж. Цікаво, що цей AI також може бути використаний для перекладу високої якості. 

Наші фахівці можуть взяти текст будь-якою мовою, вставити його в ChatGPT і попросити AI переформулювати його тією англійською, яку використовують носії. Штучний інтелект справляється з цим завданням напрочуд добре, навіть краще, ніж більшість традиційних перекладачів. Попри те, що результат все ще не досконалий, він цілком прийнятний: текст, який зберіг усі оригінальні ідеї, потребує лише незначного коригування.

Етап №2: Перехід до ElevenLabs

Наступним інструментом, який ми використовуємо, є ElevenLabs. Ми випробували багато подібних сервісів для генерації голосу, проте ElevenLabs займає особливе місце. Існують базові служби, такі як Google, Amazon та інші, й усі вони пропонують синтез мовлення. Однак саме ElevenLabs забезпечує чудове реалістичне звучання — ви дійсно відчуваєте, що розмовляєте з людиною. Він також пропонує клонування мови: завантажуєте приблизно 10 хвилин аудіо або відео, і він створює копію голосу. Це дозволяє вам створювати контент будь-якою мовою. 

Підходимо ми до цього так: використовуємо ChatGPT для створення тексту на основі вже наявних матеріалів, таких як статті, відповіді на запитання клієнтів і т.д., а потім використовуємо цей текст в ElevenLabs для створення аудіофайлів та подкастів.

Етап №3: Використання Heygen AI

Ми використовуємо Heygen для створення відео. На початку мого досвіду роботи з ним я записав коротке відео, процес зайняв близько 10-20 хвилин. Потім я завантажив його на Heygen і тепер моя команда використовує цей аватар у всіх аудіотреках, згенерованих за допомогою ElevenLabs. Використовуючи цей AI, вони створюють відеоконтент для соціальних мереж, навчальних матеріалів та інших цілей. Однак, для мене важливо завжди контролювати контент, тому що саме якість тексту має вирішальне значення.

Висновок

Використання штучного інтелекту відкриває нові можливості для українського бізнесу та бізнесу загалом. З його допомогою компанії можуть аналізувати більші обсяги даних швидше та точніше, ніж це можливо вручну. Це дозволяє приймати більш обґрунтовані рішення та передбачати майбутні тренди.

ШІ також здатний автоматизувати рутинні процеси, що дозволяє співробітникам сконцентруватися на більш складних та творчих завданнях. Це підвищує ефективність роботи та рівень задоволеності персоналу.

Крім того, нейромережі допомагають покращити якість обслуговування клієнтів. Системи можуть працювати 24/7, швидко відповідаючи на запити споживачів та розв’язуючи їхні проблеми.

Насамкінець, штучний інтелект вже відіграє важливу роль в українському бізнесі, а його значущість з часом тільки збільшуватиметься. Це відкриває великі можливості для компаній, які готові йти в ногу з часом і використовувати технології для свого розвитку.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]