Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
06.06.2023 16:42

Як ChatGPT вплине на сферу менеджменту й управління персоналом

Консультант з управління, лектор, засновник міжнародної консалтингової компанії "Visotsky Consulting"

Багато компаній знаходяться на етапі знайомства з цією нейромережею або запровадження деяких її функцій в компанію.

Сфера управління постійно шукає нові способи розвитку й оптимізації бізнес-процесів. ChatGPT — один із таких інструментів, який допомагає спростити роботу та вивести її на новий рівень. У цій статті розповім, як ChatGPT може вплинути на сферу менеджменту, і поділюся тим, як його використовує моя компанія.

Думка підприємця

Будь-який бізнес є джерелом інформації. І при правильній взаємодії з цією інформацією з нейромереж можна отримати користь для себе та компанії. Для початку можна вивчати окремі індикатори та висновки.

ChatGPT дозволяє аналізувати великий обсяг даних та помічати слабкі місця. На жаль, простого аналізу замало для того, щоби повісити на штучний інтелект якісь додаткові важливі функції. Вже на наступних етапах розвитку у нас з'явиться можливість отримувати слушні поради щодо управління та розвитку бізнесу. Це той шлях розвитку нейромережі, який здається мені найімовірнішим. Але таке станеться з часом.

Якщо у вас є можливість впровадити нейромережеві інструменти у свій бізнес, то чим раніше ви займетеся цим, тим краще результат отримаєте в перспективі. І в майбутньому ви зможете позбутися деяких операційних процесів, віддавши їх штучному інтелекту на обробку. Я впевнений, що за певного рівня автоматизації нейромережа може виконувати колосальну роботу замість керівника. У перспективі це хороший допоміжний інструмент, який має велику цінність.

Наш досвід

Наша компанія є творцем продукту який допомагає підприємцям спростити ведення бізнесу. Наразі ми створюємо систему автоматизації інструментів управління. Все для того, щоб якнайшвидше запровадити запропоновані нами методики та почати отримувати результат у рази оперативніше. Поки що ми використовуємо різні сторонні програми, але всі вони мене з різних причин не влаштовують.

Ідеальна картина, якої ми прагнемо, — зібрати в одному програмному забезпеченні всі показники бізнесу. Все управління, окремі розпорядження, посадові обов'язки, структура, проектний менеджмент тощо.

Штучний інтелект здатний лише виявити вже існуючі недоліки в компанії і запропонувати якісь рішення. До того, щоб повністю взяти на себе окремі функції управління, ChatGPT поки не дотягує. Однак у поєднанні з іншими інструментами та технологіями він може оптимізувати бізнес-процеси та допомогти в окремих аспектах. Також важливо пам'ятати, що впровадження штучного інтелекту в компанію потребує не лише технічних знань та умінь, а й грамотного планування та управління проектами.

Користь для бізнесу

Вже зараз ChatGPT може допомогти з багатьма запитами. Це зекономить час та підвищить ефективність компанії.

Консультації з управління бізнесом

Нейромережі можна задати будь-яке питання про управління, і вона згенерує відповідний вашій ситуації відповідь. Головне правило — пишіть розгорнуто, даючи якнайбільше деталей.

Прогнозування тенденцій ринку 

ChatGPT може бути корисним в аналізі даних та прогнозуванні тенденцій ринку, що може допомогти бізнесу приймати більш обґрунтовані рішення. Так, наприклад, власник будівельного магазину може проаналізувати попит на окремі матеріали та вирішити, що саме замовляти у постачальників.

Автоматизація бізнес-процесів

Ви можете попросити допомоги у таких моментах, як обробка замовлень, керування складом чи контроль виробничих процесів. Штучний інтелект здатен аналізувати великі обсяги інформації, що корисно підприємцям.

Підтримка клієнтів

ChatGPT може допомогти у підтримці клієнтів, відповідаючи на питання, що часто ставляться та надаючи інформацію про продукти або послуги.

Персоналізований маркетинг

Сюди можна зарахувати аналіз цільової аудиторії, створення контент-плану і навіть визначення запитів ваших потенційних клієнтів. Це багато в чому спрощує роботу фахівців із соцмереж та звільняє більше часу для творчих рішень.

Висновок

Один із найскладніших моментів у підприємництві — це одночасно розвивати бізнес і стежити за тим, щоб існуючі процеси продовжували працювати. І додаткові інструменти можуть аналізувати вже готові процеси та визначати, що йде не так. Але ні ChatGPT, ні будь-яка інша нейромережа не здатні замінити творчість. Вони не зможуть розробити новий підхід до вирішення проблеми або вигадати нестандартну методику. Тому навряд чи заміна живих працівників нейромережею відбудеться незабаром.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]