Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
17.11.2015 00:23

М/Ф"Як Путін Україну захоплював"

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

Якщо вам цікаво, через що саме Росія напала на Україну, то вам сюди. Я спробую з власної точки зору охарактеризувати причини агресії Путіна і Російської Федерації в цілому.

Якщо вам цікаво, через що саме Росія напала на Україну, то вам сюди. Я спробую з власної точки зору охарактеризувати причини агресії Путіна і Російської Федерації в цілому.

Головною причиною, яка виникла з боку російського агресора є побоювання Путіна тісних стосунків України і Китаю. Стосовно того, що Китай зможе піти через Україну по шовковому шляху і обійти міноване поле РФ. Тобто це не стільки побоювання відпустити нашу країну під європейський напрям розвитку, скільки страх приєднання України до 16+1(формат Китаю з Європейським союзом). Бо в разі стрімкого ходу КНР по шовковому шляху  через Україну, Республіка увійде з нами в процес ічних відносин, що викличе для нас дуже потужне геополітичне положення - зліва Євразійський ринок, а справа Європейський ринок. Розуміючи таку ситуації російський не шоколадний, а холеричний Путін і розпочав війну на Сході України.

Крим був забраний лише з однією метою - не дати змогу розвиватися будь-чому в українській державі. Адже там планувалася низка реформ і змін, а саме: глибоководний порт та будівництво інфраструктури. Росія точно зрозуміла, що Україна у результаті пропозиції від Китаю буде намагатися наладити з ним співробітництво і зав'язати тісні взаємовідносини. Після цього союзу РФ втрачає все і стає лише ринком збуту тих товарів й послуг, які підуть по шовковому шляху.

В кінці листопада у нас намічається засідання міжурядової комісії Україна-Китай. Також ще  очікуємо саміт, який дасть поштовх українсько-китайським відносинам. Але на сьогодні у нас стоїть єдине важливе питання - єдиний контракт ДПЗКУ і ССЕС про надання нашій країні кредиту в розмірі $3 млрд на умовах державної гарантії, став першим контрактом на поставку української кукурудзи в Китаєм, який працює між державами. Якщо сьогодні не буде продовжена співпраця за вигаданими чи невигаданими умовами, то ніякий інвестор з зовнішнього світу не прийде. Це буде запорука зниження співпраці цих країн і ми знову будемо пасти задніх, а рішення будуть приймати Росія з Китаєм і Америкою  на пряму. В нас був шанс "вийти в люди"без допомоги РФ, це й спровокувало агресорські дії Путіна.

З моєї точки зору це єдина причина, яка спровокувала такий настрой російської держави на такі антиморальні вчинки. Ні про які права людини, ні про яке самовизнання, ні про який "руській мір" не йде мова. Ми говоримо тільки про вплив, а єдина країна, яку боїться Путін - Китай. Саме КНР може поставити крапку над пануванням російського царя. Картина маслом, і ми визначили слабке місце Росії.

Сьогодні ми чітко розуміємо, що той хто зволікає зі співпрацею між Україною й Китаєм на державному й бізнесовому рівні є агентами впливу агресора на українських землях. Ми не знаємо чи це власна їх воля, чи їх змушують. Але факт залишається фактом, а зрадник - зрадником. В приклад можна поставити Одеську область під керівництвом Саакашвілі, де нехтують запуском морських портів й скорочують на 9/10 днів транспортування вантажу через Одесу до Китаю. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]