Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
30.08.2021 09:01

Мертвонароджене… То є-Суд чи його немає?

Народний депутат України, голова підкомітету з питань прав людини

Перші користувачі відверто кажуть, що додаток абсолютно не готовий до роботи

Наприкінці минулого тижня в Державній судовій адміністрації України радісно повідомили про те, що «розробку мобільного застосунку «єСуд» завершено!».

А заступник голови ДСАУ С.Чорнуцький навіть розказав про історію виникнення назви: «Для тих, в кого виникають запитання, до назви мобільного застосунку «єСуд». Буква «є» в логотипі не має відношення до слова «електронний», а означає, що суд в смартфоні таки є, тобто ІСНУЄ. Назва взята по аналогії з назвою електронного сервісу «єМалятко». «єСуд», то наше малятко».

На жаль, ознайомившись детально із застосунком, мушу констатувати – малятко або від чужих батьків, або взагалі мертвонароджене.

Сам додаток вже доступний для скачування в AppStore та Google Play. За три дні завантажили трохи більше 1000 осіб (Андроїд) і майже стільки ж – користувачі Айфонів.

Перше, що потрібно знати: це НЕ повноцінний додаток, а лише «полегшена» версія доступу до веб-кабінету «Електронний суд». Причому настільки «полегшена», що користувачі прямо кажуть: зайти через браузер на тому ж смартфоні легше, швидше і зручніше!!!

Друге, сам додаток був готовий ще у лютому 2021 року (про це свідчить дата в інструкції для користувачів), але «народили» його лише в серпні. І за весь цей час «пологів» навіть не знайшлось людини, яка виправить у Інструкції відверті «ляпи» розробників (на кшталт, зазначено, що "панель сортування дозволяє вибрати один з чотирьох способів", але при цьому не зазначено жодного з них).

Й родзинка: застосунок - тільки для перегляду даних, без прав на зміну!

Що маємо в результаті? Жодного субєктивізму! Просто цитую відгуки з соцмереж (мовою оригіналу):

- Додаток вилітає (crash app), коли користувач намагається подивитися створені заяви. Функціонал менший, ніж через браузер на смартфоні, сенсу від додатка поки не бачу.

- Дата народження відображається в профілі як “invalid date"

- Треба працювати над повідомленнями, пізно надходять

- Жах. Знову намагаються впарити старий додаток під новою назвою.

- Закриті справи не переміщуються в архів, а захламляють перелік

- Статус в усіх справах показується як "представник", навіть у тих справах, де беру участь особисто, без представника

- А кабінет судді не працює у додатку? Не можу змінити особистий на суддівський

- Де шукати код підвердженя при реєстрації в застосунку «єСуд»?

- Додаток абсолютно не готовий до роботи. Працює некоректно. Завантажені документи по справі не відкриваються – пише про відсутнє інтернет-зєднання. Документи можна переглянути лише через браузер, і це зовсім не зручно. Додаток бестолковий, нефункціональний, практичної користі – мізер…

Феєрична й підтримка користувачів – за номером 044 492 70 10. Серйозно? Навіть поганенького Вайберу чи Телеграму не вдалось «прикрутити» в епоху цифровізації від ДСАУ?

Та й взагалі, що саме «підтримуватиме» офіційний ДП «Центр судових сервісів», якщо навіть інструкцію до додатку затверджували, не вони, а ПРООН та ТОВ «Флор 12 АППС»?  Ймовірно, так сталось тому, що ПРООН – надали кошти, а «Флор 12 АППС» - виграла тендер на розробку (чи не виграла?). А чим тоді займалась ДСАУ? І на які потреби декілька місяців тому вимагали ще 8,2 млн грн?

Хоча, припускаємо, що гроші треба саме на серйозну «доробку» сервісу, бо ж наразі він ледь працює. Та це й не дивно, бо серед портфоліо розробників: «Створення мобільного додатка про шляхи активного туризму Львівщини»; додаток «Стежками Миколаївщини», AI Дерматолог та зручний голосовий калькулятор для Android пристроїв…

Здається, стежками судових справ вийшло трохи складніше блукати.

Що маємо у підсумку? Ідея хороша. Реалізація шкутильгає…

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]