Про автора

Тарас Тарасенко Народний депутат України, голова підкомітету з питань прав людини

Професійна діяльність. Арбітражний керуючий, адвокат. З 2019 року – народний депутат України. Голова підкомітету з питань прав людини Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин. 

До 2019 року - директор Товариства з обмеженою відповідальністю "Юридична компанія "СТС".

З 2005 року почав власну практику, а також обійняв посаду заступника директора з юридичних питань ТОВ "Локсервіс", одного з найбільших оптових постачальників фурнітури з Італії, Туреччини, Китаю.

У 2010 році разом з партнерами заснував Юридичну компанію "СТС", яку і очолив.

Є професіоналом в області банкрутства. Стаж роботи в цій сфері складає 14 років. Отримав найвищий рівень кваліфікації арбітражного керуючого. Здійснював кризове управління понад 50-ма підприємствами. Зокрема такими як ПАТ "Київський ювелірний завод", ВАТ "Львівська макаронна фабрика", кар᾿єр підприємства ТОВ "Нерудбудматеріали".

Практика адвоката пов’язана с судовими справами в сфері корпоративного, зобов’язального, спадкового та сімейного права, із захистом клієнтів від обвинувачення в  злочинах в  сфері господарської діяльності та злочинів у сфері службової і професійної діяльності, пов’язаної з наданням публічних послуг.

Поєднання двох напрямів діяльності – адвокатура та банкрутство, надало можливість отримати досвід в судових справах, не обмежених одним видом права. 

Автор.
Є співавтором монографії "Уніфікація і диференціація процедур цивільного, господарського та адміністративного судочинства" (2014 р.). 

Освіта. Отримав повну вищу освіту в Київському національному економічному університеті імені В. П. Гетьмана за спеціальністю "Міжнародна економіка і право".

Контакти
E-mail: [email protected]