Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
07.08.2019 15:42

Як зменшити розмір зборів при реєстрації об’єктів інтелектуальної власності

Керуючий партнер Trustme Law Firm, голова комітету UNBA NextGen, заступник голови комітету з інтелектуальної власності НААУ

В Україні збільшилися збори по діям щодо об’єктів інтелектуальної власності. Яким чином можна зменшити розмір зборів розберемо у даній статі.

З 19 липня 2019 року збільшилися збори по діям з об’єктами інтелектуальної власності (торговельні марки, винаходи, корисні моделі, промислові зразки тощо). Зміни були внесені Постановою Кабінету Міністрів України від 12 червня 2019 р. № 496.

Відповідно, щоб подати заявку на реєстрацію об’єкта, підтримати його чинність, внести зміни до патенту, свідоцтва та здійснити інші дії, потрібно сплачувати оновлені збори.

Деякі збори за подання заявок (вибіркові позиції):

– торговельна марка – 4000 грн. за клас (було 1000 грн);

– винахід – 1600 грн (було 800 грн);

– корисну модель – 2400 грн (було 800 грн);

– промисловий зразок – 1600 грн (було 800 грн).

Розмір зборів за подання заявок для наших клієнтів буде на 20 % нижчим. Оскільки ми використовуємо спеціальну програму та подаємо заявки в електронному вигляді. Наприклад, кожний клас за торговельну марку буде становити 3200 грн (замість 4000 грн).

Також, законами передбачені пільги для заявників. Якщо заявник – фізична особа, що є автором корисної моделі, винаходу, промислового зразка тощо. Ці особи будуть сплачувати 10-20 % відсотків від встановленого збору за подання заявки. Ми допоможемо прорахувати найбільш вигідний варіант по кожній заявці.

Підвищення зборів Укрпатентом обговорювалося вже давно та було питанням часу. Оскільки навіть після підвищення, розмір зборів є одним з найнижчим у Європі. Сподіваємося, що після введення змін – послуги Укрпатентом щодо охорони об’єктів інтелектуальної власності будуть надаватися ще краще та у менші строки.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]