Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
01.10.2014 10:40

Чи почали "жити по-новому"? Корупція в нафтогазовій сфері

Директор асоціації "Біржові та електронні майданчики"

На жаль революційні події в Україні так і не вирішили питання з корупцією та “сірими” схемами, що й надалі топлять економіку нашої держави та її інвестиційну привабливість.

Попри публічне засудження корупційних схем правління В.Януковича та діяльності С.Курченка в нафтогазовій сфері, ситуація не змінилася, змінилися лише дійові особи.

Постановою Кабінету Міністрів України від 3 жовтня 2011 р. № 1064 "Деякі питання організації та проведення біржових аукціонів з продажу нафти сирої, газового конденсату власного видобутку і скрапленого газу" затверджено Порядок організації та проведення біржових аукціонів з продажу нафти сирої, газового конденсату власного видобутку і скрапленого газу (далі - Порядок) та визначено механізм організації та проведення вказаних аукціонів.

Згідно Наказу Міненерговугілля від 20.06.2014р. № 463 «Про результати конкурсу» переможцем конкурсу з визначення бірж, які мають право на організацію та проведення аукціонів з продажу нафти сирої, газового конденсату власного видобутку, скрапленого газу, у тому числі спеціалізованих аукціонів з продажу скрапленого газу для потреб населення визнана Українська універсальна біржа. На виконання зазначеного наказу Міністерством енергетики та вугільної промисловості України укладено відповідні договори з Українською універсальною біржею, які станом на сьогоднішній день є чинними.

Але ПАТ «Укрнафта», державна частка у якій складає 50%+1 акцію ( а інша частка належить ФПГ «Приват») разом з комерційною структурою "Українська міжбанківська валютна біржа" (далі - УМВБ) займається підривною діяльністю в економічній та енергетичній сферах. А саме, Товариство реалізовує свою продукцію по заниженим цінам на біржі, яка на це не уповноважена Міненерговугіллям. У зв’язку з чим Генеральною прокуратурою України порушено карні справи проти чиновників Укрнафти та працівників біржі УМВБ, на якій проводяться незаконні торги.

Особливу увагу потрібно звернути на махінації, зухвалість, а головне, неповагу УМВБ до антикорупційних реформ в Україні. Керівники УМВБ не дотримувались Порядку навіть при подачі документів на конкурс з визначення бірж.

Відповідно до п. 12 Постанови КМУ № 1064 від 03.10.2011 р. у конкурсі беруть участь біржі, які утворені відповідно до Закону України "Про товарну біржу" і подали на розгляд комісії заявку на участь у конкурсі із зазначенням найменування, місцезнаходження біржі, складу керівництва (прізвище, ініціали, посада), чисельності працівників та спеціалізації біржі, а також номерів контактних телефонів.

Натомість універсальна товарна біржа «Контрактовий дім «УМВБ», яка утворена відповідно до Закону України "Про товарну біржу", через свою невідповідність вимогам для участі в конкурсі подала документацію від «Групи «Українська міжбанківська валютна біржа».

Так, в порушення вимог п.п. 5 п. 12 Постанови КМУ № 1064 від 03.10.2011 р., який встановлює вимоги до технічних можливостей біржі для забезпечення організації аукціонів, універсальною товарною біржею «Контрактовий дім «УМВБ» була подана «Довідка про технічні можливості для забезпечення організації аукціонів універсальної товарної біржі «Контрактовий дім «УМВБ» (Група «Українська міжбанківська валютна біржа»)».

Через відсутність власних не менш як п'яти ліній міського та міжміського телефонного зв'язку та власного веб-сайту в Інтернеті були надані документи про наявність їх у ПрАТ «Українська міжбанківська валютна біржа», яка не є біржею, утвореною відповідно до Закону України "Про товарну біржу", а отже не могла бути учасником конкурсу. Так само універсальна товарна біржа «Контрактовий дім «УМВБ» надала неправдиві відомості щодо відокремленого приміщення для персоналу біржі та приміщення для проведення торгів площею не менш як 100 кв. метрів, обладнаного електронним табло або іншими засобами оперативного висвітлення біржової інформації. Так, для участі в конкурсі в довідці про технічні можливості була заявлена площа відокремлених приміщень в розмірі 3225,2 кв.м., але на підтвердження був поданий Договір суборенди приміщення площею 29,3 кв.м. та двох торгових залів площею 470,3 кв.м. з погодинним використанням. Надана Довідка про загальну площу в реконструйованому ІІІ поверховому будинку № 1 по вул. Межигірська не містила жодного посилання на власника цього приміщення.

Екран для оперативного висвітлення біржової інформації також належить не універсальній товарній біржі « Контрактовий дім « УМВБ », а ПрАТ « Українська міжбанківська валютна біржа .

Отже, у відповідності до п. 15 Постанови КМУ № 1064 від 03.10.2011 р., універсальна товарна біржа «Контрактовий дім «УМВБ» не лише не має права проводити зазначені аукціони, а й мала бути взагалі недопущеною до участі в конкурсі, так як подала документи не в повному обсязі або такі, що оформлені з порушенням установлених вимог, та як така, що не відповідає вимогам, визначеним у підпункті 5 пункту 12 цієї Постанови.

Із зазначеного виходить, що ПАТ "Укрнафта" реаілізовувала й продовжує реалізовати продукцію на УМВБ, яка взагалі не відповідає необхідіним, навіть мінімальним, вимогам законодавства. При цьому керівництво ПАТ "Укрнафта" та УМВБ намагаються дискридитувати Українську універсальну біржу, яка з 1997 року являється одним з лідерів біржового ринку України, має мережу філій, відповідне матеріально-технічне забезпечення та повністю відповідає вимогам Постанови КМУ № 1064 від 03.10.2011 р.

Звичайно, УМВБ це комерційна структура, яка не включена до жодної профільної біржової асоціації України та всіма можливими шляхами, в т.ч. незаконними, намагається розвивати власну діяльність, розраховуючи на протиправну підтримку деяких корумпованих керівників державних підприємств, чиновників та суддів.

Така поведінка УМВБ дискредитує суть біржової торгівлі як прозорого та ефективного ринкового механізму, який так необхідний для нашої країни.

Тому постає питання до правоохоронних органів й суддів, які й надалі допускають незаконну реалізацію нафти, газового конденсату та скрапленого газу на УМВБ.

Що це? Черговий прояв корупції чи "життя по-новому", про яке заявляє Президент України Петро Порошенко?

Залишається сподіватись, що керівництво держави, обране народом України, на цей раз не зрадить своїх виборців та почне боротися з корупцією в нафтогазовій сфері, а також в корумпованій судовій системі України.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]