Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
21.07.2021 10:50

"Ложка дьогтю в бочці меду" – як залізничні лікарні виконали фінплан першого півріччя

Виконавчий директор в Центр Охорони Здоров'я АТ "Укрзалізниця"

Ми живемо в цікавий час, коли просто перебувати на посаді сьогодні не достатньо.

В країні, яка в 90-их стала на рейки капіталізму та ринкових відносин, стало нормою в керівників компаній виміряти ефективність своїх підлеглих. В повсякденному обігу стали нормою такі терміни як КРІ, тощо.

Рік тому ми почали реформу управління залізничних лікарень. Відповідно до наказу МОЗ посаду головного лікаря було розділено на дві посади: генерального та медичного директора. З цього приводу було багато обурення та маніпуляцій. Звичайно не обійшлось і без висміювання в соціальних мережах. Але те що ми розпочали рік тому, уже приносить свої результати.

Перші 6 місяців року прийнято підводити проміжні підсумки роботи. Для залізничних лікарень перше півріччя 2021 року виявилось досить плідним. Майже всі лікарні виконали, а в більшості випадків перевиконали фінансовий план надходжень, який було погоджено Укрзалізницею. Особливо хочеться виділити колектив Харківської клінічної лікарні №1 на залізничному транспорті. Перевиконання плану становить 192% від встановленого плану надходжень УЗ. Це найвищий показник серед усіх наших  клінік. Навіть в Одеській клінічній лікарні, яка за попередніми показниками пасла задніх, ситуація змінилася. План, який Укрзалізниця поставила для них виконано на 105%. Фінансові показники роботи в Одесі пішли вгору після призначення нового медичного директора, котрий прийшов зі своїм антикризовим планом дій.

Проте не всі залізничні лікарні виконали свій фінансовий план за перше півріччя. Знову приходиться говорити в негативному тоні про роботу Київської клінічної лікарні №2. Виконання плану тільки 74 %, що є найнижчим показником серед усіх закладів. Нагадаю, що саме в цій клініці в березні 2021 року не прийняли пацієнта з ковідом. Тоді до керівництва лікарні було донесено, що таких ситуацій не можна допускати. Але пройшло достатньо часу, висновків так і не було зроблено. Генеральний директор Київської клінічної лікарні №2 Лесся Дрофа, одна з небагатьох, хто залишився працювати після реформування управління залізничними клініками. Після року роботи, можна сміливо констатувати, що позитивних зрушень в роботі клініки немає. Постійні скандали та відставання від свої колег тільки підтверджують це твердження.

Сумно констатувати, але керівництво лікарні не докладає жодних зусиль, щоб змінити дану ситуацію. Цікаво, що інші дві київські клініки з поставленими задачами справилися на відмінно. Вони виконали фінансовий план першого півріччя, ККЛ№1 – 104%, ККЛ№3 – 131%. По іншим показникам друга та третя київські лікарні додають в роботі. Зокрема нарощують кількість підписаних декларацій з пацієнтами про надання первинної медичної допомоги. Але в другій київській лікарні цей процес найнижчий.

Цифри – це найкращий показник роботи і вони позбавлені емоцій та субєктивності.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]