Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
19.10.2011 11:18

Це - не наш регулятор...

Ексміністр з питань ЖКГ

Пройшло 100 днів з часу утворення Національної комісії регулювання ринку комунальних послуг. Що ж відчула галузь від такого новоутворення і чи відчула взагалі?

Пройшло 100 днів з часу утворення Національної комісії регулювання ринку комунальних послуг. Мене просили висловити свою думку - що ж відчула галузь від такого новоутворення і чи відчула взагалі?
Відповідаю коротко.
Ще в 2006 році за результатами напрацювань робочої групи (співголовами якої були народний депутат Олексій Кучеренко та перший заступник Голови Адміністрації Президента Олександр Шлапак) був виданий Указ Президента «Про концепцію вдосконалення державного регулювання природних монополій». Згодом була розроблена також «Концепція ціноутворення у сфері комунальних послуг». В тих документах концептуально все було передбачено комплексно, варто було лише змінити законодавство і запроваджувати механізми. Але пройшли роки, проблеми загострилися, питання залишилися. Нова команда інколи робить вигляд, що прийшла на пусте місце, вигадуючи щось нове, але далеко не краще, ніж було. Адже ми до роботи над нашими законопроектами завжди залучали кращих фахівців, які тільки є в Україні.

Тому мені не дуже й хочеться давати сьогодні якісь оцінки. Якщо в когось є бажання зібратися і провести професійну дискусію, - це одне. А оцінювати роботу органа, що неспроможний в існуючих умовах виконувати свої функції, - який сенс? Скажу відверто: те, що ми маємо сьогодні, – це  не наш регулятор. Ми це все бачили не так. Не маю на увазі окремих членів комісії, мова йде про те, що  в такому вигляді Нацкомісія – це статист, що спостерігає за процесом, а не серйозний державний орган, здатний впроваджувати тарифну та інвестиційну політику.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]