Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
08.12.2022 10:44

Майбутнє HR: як Blockchain може допомогти рекрутерам

CEO&Founder MI Agency

Blockchain стрімко набирає своєї популярності і незважаючи на те, що дана технологія найчастіше використовується в галузі фінансів, сфери застосування блокчейну щороку розширюються.

Blockchain стрімко набирає своєї популярності і незважаючи на те, що дана технологія найчастіше використовується в галузі фінансів, сфери застосування блокчейну щороку розширюються.

Технологія дедалі більше приваблює представників різних напрямків, які пов'язані з фінансовою галуззю. І сьогодні величезна кількість підприємців шукають способи отримання користі з можливостей, які надає нам блокчейн.

Blockchain має великий потенціал, і я впевнена, що потужності цього потенціалу вистачить для революції у величезній кількості галузей: від реклами до розподілу енергії.

Blockchain не оминув і HR сферу. Далі ми поговоримо про те, як технологія, про яку всі зараз говорять, може вплинути на підбір персоналу.

Детальніше про Blockchain

Як ми знаємо, Blockchain — технологія зі світу криптовалют, що стрімко розвивається. Його можна порівняти з Google-таблицею із загальним доступом, яка стежить за всіма транзакціями, що відбуваються в даний момент, проте ніхто не може змінити вміст, тільки додати.
Тобто, за допомогою цієї технології ви можете будь-коли побачити історію транзакцій по кожному продукту через вузли та блоки, і якщо хтось спробує фальсифікувати вузол, його миттєво заблокують. Таким чином, гарантується повна прозорість, якщо ми говоримо про гроші.
Але як це може допомогти рекрутерам? Нижче я ділюся думками, як за допомогою блокчейна ми зможемо спростити роботу співробітникам HR сфери.

Підтвердження достовірності резюме кандидата

Кожен рекрутер має свою базу кандидатів з резюме, які можуть зберігатися роками. Згодом інформація може втратити актуальність, а головне — немає жодної гарантії, що те, що написано в резюме — достовірна інформація.

Звичайно, рекрутери зазвичай перевіряють достовірність даних кандидата, вказаних у резюме, проте це займає величезну кількість часу.
Всі ці проблеми може вирішити єдина система верифікації навичок та показників результативності. У цьому нам і допоможе Blockchain, який гарантує прозорість, надійність та незалежність даних, написаних у резюме кандидата.

Впевненість кандидата у компанії

Всі ми чудово знаємо про наявність на ринку праці несумлінних роботодавців, шахраїв та просто компаній, які хочуть трохи прикрасити умови роботи.

За таким же принципом, як і з підтвердженням достовірності резюме, кандидати можуть скористатися технологією Blockchain для отримання достовірної інформації про компанію: скільки років на ринку, чим займається, які відгуки від минулих співробітників та інші речі, які цікавлять кандидата на початкових етапах співбесіди.

Автоматизація підбору

Якщо всі резюме та всі вакансії будуть занесені до єдиної системи, то за допомогою даної технології можна автоматизувати процес пошуку кандидата за певними критеріями.

Принцип досить простий: потрібно просто поставити фільтри за певними вимогами до кандидата, а система автоматично підбере претендентів із найбільшою кількістю збігів. І рекрутер вже за кілька секунд отримає «ідеального кандидата».

Таким чином, використання цієї технології для найму є безпрограшним і для рекрутера, який отримує ідеальних та кваліфікованих співробітників, і для кандидатів, які впевнені, що у них є необхідні навички та компетенції для того, щоб досягти успіху на цій посаді.
Чи означає це, що професія рекрутера більше не знадобиться? Звичайно, ні. Підбір персоналу — дуже тонкий процес: кандидат може бути «ідеальним» за всіма вміннями та навичками, проте банально не підходити компанії з корпоративної культури або просто не сподобатися генеральному директору. З усіма нюансами підбору та адаптації повністю впоратися технологія не може, тут дуже важливий людський чинник.

Перспективи

Усі вищезгадані приклади можливі у разі, якщо використання блокчейна у цій сфері стане повсюдним.

Спостерігаючи за темпами розвитку та впровадження у різні сфери даної технології я впевнена, що блокчейн має великі перспективи застосування у HR-напрямку.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]