Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
08.01.2013 17:01

Їжте, хоч повилазьте...

Керуючий партнер Адвокатського об'єднання "ГОЛОВАНЬ І ПАРТНЕРИ"

Як зауважив багато років тому мудрий український народ (не судитимемо про мудрість народу по рівню його життя і владі, що він обирає), бачили очі, що купували - їжте, хоч повилазьте. Ця народна мудрість цілком справедлива і для української адвокатури з

Як зауважив багато років тому мудрий український народ (не судитимемо про мудрість народу по рівню його життя і владі, що він обирає), бачили очі, що купували - їжте, хоч повилазьте.


Ця народна мудрість цілком справедлива і для української адвокатури з її самоврядуванням.


Роками колеги-адвокати стогнали про недосконалість старого закону «Про адвокатуру». Мріяли про «самоврядування професії», про «єдину потужну професійну організацію з обов’язковим членством».


Тепер все це ми отримали. І що? Задоволені, колеги?


Як один з небагатьох послідовних «противників» реформи, маю всі підстави зловтішатися. І зловтішаюся, ніде правди діти, хоча і сам пливу у реформованому самоврядному адвокатському човнику.


Бо ж тенденції, як на мене, очевидні.


Самоврядування поки що спрямоване не стільки на захист  захист адвокатських професійних прав, скільки на «шикування у стрункі ряди» власне адвокатів.


Для початку вирішили змусити нас купувати ордерні книжки.


Далі чекатимемо на настільки  ж  нам корисні новації. У сфері підвищення кваліфікації, наприклад.


А от стосовно захисту забагато чекати не варто.


Візьмемо таку дрібницю як складення адмінпротоколів стосовно осіб, які порушили права адвоката на отримання інформації за адвокатським запитом.


Виявляється , закон все ще не є досконалим.


Нема перспектив для адмінок, доки не приберуть обмежений доступ, заявляють авторитетні керівники самоврядування у Facebook.


перспект.jpg


Боюся, так воно і надалі буде.


Для адвокатських повинностей закон буде добрим, а от стосовно захисту професійних прав, досконалості можемо і не дочекатися.


Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]