Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
19.08.2018 18:03

Як попасти месиджем саме туди, куди вам треба

Медіаконсультант

Пакувати месидж треба так, щоб отримувачу легко було отримати. А доставляти так, щоб потрапити прямісінько в голову, серце

Комунікація ефективна тоді, коли отримувач повідомлення зробив необхідну відправителю дію (або змінив необхідним чином ставлення до певних об‘єктів, або, навпаки, зафіксував вже існуюче тощо).

А канал (медіа) і формат - це транспорт і упаковка для такого повідомлення. Їхній вибір спирається на головне завдання комунікації. Тобто пакувати треба так, щоб отримувачу легко було розпакувати і отримати (спожити). А доставляти треба так, щоб потрапити прямісінько в руки (голову, серце).

Наприклад, ваше повідомлення - "налий кави".

Якщо ваш отримувач - кава-машина, то медіа/формат буде натискання кнопки і вибір відповідного пункту меню.

Якщо отримувач - жива людина, то медіа/формат - це розкрити рота і сказати "налий кави".

Якщо ваш отримувач - гість з Кітаю, то медіа/формат - це відкрити Translate, ввести "налий кави" і натиснути "переклад на кітайську", а потім - на іконку динаміка.

Якщо ж отримувач - злобний прибулець з космосу, то краще заволати як блаженний і підпалити його з вогнемета, бо кави все одно не дочекаєшся.

Коли ж людина питає у чувака, який робить каву в багажнику таврія-пікап, "а чого це у вас кохвє такий дорогий", то це означає "дайте, мені, будь ласка, в диню". Принаймні медіа/формат саме під це повідомлення підібрані.

Картинки по запросу comics tv

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]