Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
20.12.2019 09:21

В пошуках ботів Пороха

Блогер, письменник

Три речі на які можна дивитися довічно – як горить вогонь, як тече вода, і як шукають «ботоферму Порошенка».

Три речі на які можна дивитися довічно – як горить вогонь, як тече вода, і як противники п’ятого президента Порошенка шукають мережу куплених журналістів і блогерів, які нібито підтримували Порошенка за платню. В народі – «ботоферму Порошенка». Мене, як особу яку регулярно долучають до такої «ботоферми», ці намагання хіба що смішать. Але видання «Kyiv Post» перевершило всіх.

Видання заявило, ніби в його руки потрапили «документи», які нібито доводять, що адміністрація президента Порошенка платила за випуск «потрібних матеріалів. Видання припускає, що озвучені «документи» є частиною неофіційного медіа-плану. В матеріалі з посиланням на «документи» перелічені низка видань, яким нібито платила АП Порошенка.

Окрема тема, цікава для мене – блогери, яким нібито АП платила за пости на підтримку Петра Порошенка. Знову називають тих самих «організаторів» – екс-радника президента Юрія Бірюкова і екс-міністра інформполітики Юрія Стеця. Про «куплених порохоботів» просторікують гарно відомий багатьом блогерам Артур Ніскубін і політичний консультант Катерина Коваль, про яку не скажу нічого – не знаю такої. Інших «свідків» не знайшлося – як завжди. Далі – цікавіше.

Згадані в матеріали ЗМІ, розміщення якоїсь «джинси» категорично заперечили, «РБК-Україна» взагалі заявила, що видання ніколи не розміщує платних матеріалів і не працює з АП. Лише «Аргументи і факти» припустили, що «можливо це був платний матеріал». Можливо – був, а можливо – ні,.. можливо? Згаданий у матеріалі Юрій Бірюков заперечив дотичність до схеми, а Юрій Стец взагалі відмовився від коментарів. Заперечив твердження видання і колишній завідуючий з відділом зв’язків з медіа департаменту інформполітики АП Володимир Горковенко. І отут – найбільш цікаво.

Ще 4 грудня поточного року пан Горковенко у своєму блозі на «Цензор.нет» розповів про дзвінок журналіста з «Kyiv Post», який вимагав прокоментувати «документи», знайдені нібито в колишньому кабінеті Горковенка. А тепер сядьте, аби не впасти. «Документами» були певні аркуші з текстом і таблицями роздрукованими на принтері, на яких немає жодного підпису Володимира Горковенка. ЖОДНОГО! Ба більше, документи датовані 2015 роком, але знайшли їх нібито в кабінеті пана Горковенка через півроку (!!!) після того як він виїхав з кабінету після президентських виборів. Це називається доказ… Слабо?

«Диму без вогню не буває», скажете ви? По-перше – буває, кожен хімік підтвердить. По-друге, за такою самою логікою екс-нардеп Скороход може тепер з легкістю доводити, що фракція «Слуга народу» отримує другу зарплатню у конвертах – на підставі таких самих роздруківок, які «залишилися в неї з часів депутатства». А я тоді можу… Знаєте, так далеко можна зайти.

А правда проста. Противникам п’ятого президента Порошенка банально муляє очі те, що Петра Олексійовича підтримала низка лідерів думок – блогерів та журналістів. Муляє, що підтримка прибічників Порошенка не слабшає. Противники Порошенка намагаються довести громадянам, що прибічники Порошенка – найманці які пишуть за гроші. Ще б пак, хіба можна підтримувати президента, за якого армія вдягнула нову форму, отримала сучасні сухпайки та людське харчування, за якого були запущені система проЗЗоро, е-декларування, відкриті реєстри майнових прав та впроваджена і показала позитивні результати децентралізація – хіба можна підтримувати такого президента інакше як за гроші? Щиро підтримувати можна лише президентів, які за 8 місяців не зробили нічогісінько, крім нових обіцянок «світлого майбутнього невдовзі» - хіба ви не в курсі?

І ще. Поки низка видань розганяла цей фейк (За гроші?), Володимир Горковенко виграв у президента Зеленського суд – той визнав протиправним та скасував Указ президента Зеленського про скасування указу про призначення Володимира Горковенка членом Нацради з питань телебачення і радіомовлення. Пан президент заявляв, що піде у відставку зразу якщо порушить закон? Владі час зайнятися цим. А не шукати те чого нема - «ботоферми Порошенка», наприклад.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]