Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
16.03.2021 22:09

Розвиток Києва: нічого окрім хижацького використання землі

Економіст, експерт-аналітик

Розвиток Києва

Побачив на “Економічній правді” статтю “Продажний "Більшовик": кому дістанеться земля на Шулявці і що там побудують”.

Все що планується робити з цим заводом є прикладом некомпетентної, безглуздої, корупційної та хижацької політики уряду та міської влади по відношенню до промислових потужностей Києва, з відповідною інфраструктурою.

Звісно, що забудовників цікавить лише земля для житлових та офісно-торговельних будівель. Причому за знущально низкою ціною. Пан Ніконов (засновник KAN Development) без зайвого сорому каже, що сотка землі, по суті, у наближеній до центральної частини міста, має коштувати лише 10 тис доларів.

Ані уряд, ані місцева влада не мають реального уявлення про розвиток столиці держави.

Для мене очевидно, що на базі території та будівель заводу потрібно створювати сучасний технопарк.

Звісно, спочатку потрібно повністю відновити права державии на всі будівлі на території заводу. Потім провести конкурс для розробки концепції та проекту технопарку і вже після того залучити інвесторів, які готові розвивати цю територію саме в якості технопарку.

Але розумію, що це лише мої наївні сподівання. Невігластво та корумпованість міської та центральної влади призведуть до того, що промислову територію просто зрівняють із землею та набудують там нових житлових будинків.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]