Про автора

Галина Скіпальська Виконавча директорка МБФ "Українська фундація громадського здоров’я", директор представництва в Україні МО HealthRight International

Професійна діяльність. Українська феміністська активістка, експертка у сфері протидії гендерно зумовленому, у т.ч. домашньому насильству, розвитку соціальних та психологічних послуг для жінок вразливих груп, виконавча директорка МБФ "Українська фундація громадського здоров’я" та директор представництва в Україні МО HealthRight International (Право на здоров’я).

Маю 20-річний досвід роботи та керівництва благодійними організаціями, які професійно опікуються правами жінок, дітей та підлітків.

УФГЗ та HealthRight International (Право на здоров'я) впроваджують в Україні інноваційні моделі надання психосоціальних послуг для жінок та дітей в складних життєвих обставинах через насильство, переселення чи ризиковану поведінку, в громадах та містах, у співпраці з Міністерством соціальної політики, МОЗ, МВС, органами місцевого самоврядування та виконавчої влади. Саме ці моделі лягли в основу мережі послуг для постраждалих від домашнього насильства в Україні.

Є засновницею та членом правління Української мережі за права дитини, членом правління Українського форуму благодійників, ексчленом ради Реанімаційний Пакет Реформ. З 2008 року здійснюю активну громадську діяльність щодо захисту прав та покращення якості життя дівчат, жінок та дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, через насильство, збройний конфлікт, безпритульність, бідність, пандемію.

Освіта. Закінчила з відзнакою Київський міжнародний університет (MPA), Львівський національний державний університет (MC), а також аспірантуру Львівського державного інституту інформаційної інфраструктури (спеціалізація математичне моделювання).

Мала стипендії уряду Австрії та Швеції в Міжнародному інституті прикладного системного аналізу (Відень), а також з ЮНЕСКО в Технічному інституті в Бельсько-Бялі (Польща).

Контакти
E-mail: [email protected]