Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
13.12.2020 01:27

Марнотратство оплачуємо з власної кишені

Економіст, експерт-аналітик

Енергоощадність

Розпочався опалювальний сезон і знову звертаю увагу на відкриті вікна на сходових майданчиках багатоповерхівок. Може варто зробити плату за тепло у п'ять чи навіть у десять разів вищою, і без надання житлових субсидій, щоби мешканці цих житлових будинків нарешті зрозуміли, що відкриваючи і залишаючи відкритими вікна на сходових майданчиках, вони обігрівають вулицю, оплачуючи це марнотратство з власної кишені?

Кого наші громадяни мають звинувачувати у власних злиднях, якщо вони своєю безвідповідальністю безглуздо нищать суспільні ресурси, позбавляючи себе можливості зменшити свої витрати і зекономлені кошти витрати на щось корисне?

Може міській владі Києва є сенс витратити кошти на виготовлення табличок, на яких написати, що відкриваючи вікна на сходових майданчиках, мешканці будинкі за це заплатять з власної кишені? При цьому розмістити їх у кожному під'їзді багатоповерхівок, а можливо навіть на всіх сходових майданчиках?

Чому би телеканалам в межах часу на соціальну рекламу, яку вони мають безкоштовно розміщати, не зробити візуалізоване пояснення, чому відкриваючи та залишаючи відкритими вікна на сходових майданчиках, вони платять за це з власної кишені?

З радянських часів нашим громадянам не пояснювали і не привчали до думки, що марнотратство призводить до збідніння всіх громадян країни одночасно і кожного окремо.

Але може є сенс розпочати це робити хоча би на тридцятому році української незалежності?

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]