Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
26.05.2021 12:52

Партнерський договір

Адвокатка, патентна повірена України, СЕО патентно-юридичної студії "BLACK&WHITE"

Коли і навіщо потрібен цей договір?

Чи доводилось читати сумні історії про крах партнерства друзів, які починали бізнес разом і тепер не можуть його поділити? Або про гучне розлучення, коли у сім’ї був крутий проєкт на двох. Потім чоловік або дружина все забрав/ла, тому що на папері все його, а інший партнер змиряється і залишається ні з чим. Або йде судитися? Спойлер: в житті частіше інша сторона починає все з нуля.

Да, так буває, це прикро. Авжеж, коли ви починаєте спільне життя або починаєте разом сімейний бізнес (партнерство – це ж як шлюб, правда?) ви повністю довіряєте один одному і, як і у шлюбі, вірите, що «ви разом назавжди». Але не дарма у світі придумали шлюбний договір! Хай вам щастить прожити щасливо все життя, а договір спокійно буде покриватися пилом в сейфі. Ось так саме і для співвласників торговельної марки цілком нормальним і логічним повинно бути укладання договору зі всіма деталями співпраці. Це питання впорядкованості, спокою, безпечного володіння ТМ.

В такому договорі всі власники ТМ, а їх по закону може бути і два, три і більше,  повинні закріпити всі свої домовленості на папері. Права на ТМ, обов’язки, частки в бізнесі і розподіл прибутку, дії у разі розпаду партнерства, ліквідації проєкта або навпаки, якщо вирішите розширити шлюб партнерство і взяти на борт ще когось. Звісно все продумати неможливо, але основні моменти – раджу. Окрім того, договір – це не засічки на камені, до нього можна вносити зміни згодом. Головне, щоб всі партнери дійшли згоди. Окрім того, такий договір є лакмусовим папірцем. Якщо ви не зможете дійти згоди при його укладанні, буде привід подумати, а чи варто починати?

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]