Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
25.03.2019 13:53

Персоніфікована пенсійна система - справедливі пенсії

Експерт з питань соціальної політики

Якою мусить бути справжня пенсійна реформа?

За нової системи пенсійні внески відкладатимуться на приватний особистий рахунок кожної людини у державному банку протягом усього періоду роботи.

Всі ці накопичені пенсійні гроші будуть приватною власністю людини та зберігатимуться виключно на її приватному рахунку в державному банку. Ніхто не зможе зменшити їх суму або взяти хоч копійку.

Пенсійні збереження кожної людини на рахунку в державному банку будуть щорічно індексуватись та на них будуть постійно нараховуватися депозитні відсотки. Це призведе до збільшення суми пенсійних грошей на пенсійному рахунку кожної людини протягом всього часу, поки людина буде працювати. Держава гарантуватиме збереження приватних пенсійних рахунків усіма своїми ресурсами.

Після виходу на пенсію людина зможе розпоряджатися своїм приватним пенсійним рахунком за власним бажанням. Якщо людина не встигне використати гроші на своєму пенсійному рахунку за життя, сума, яка залишиться, буде успадковуватися членами її родини.

Для людей, які вже на пенсії або відпрацювали частину свого робочого стажу, приватні пенсійні рахунки будуть відкриті негайно після прийняття закону про нову пенсійну систему. На ці рахунки будуть зараховані всі пенсійні внески, які перераховувались за весь період роботи людини. Ці внески будуть відповідним чином проіндексовані з визначенням правил використання.

Така пенсійна реформа дасть можливість мінімум удвічі збільшити пенсії тим, кому їх встановили несправедливо. Ми запровадимо нову персоніфіковану пенсійну систему замість старої солідарної, яка діє сьогодні. Це буде основою для встановлення справедливих пенсій.

У системі, що діє сьогодні, роботодавець за людину перераховує до пенсійного фонду протягом всього трудового стажу набагато більше грошей, ніж потім людина отримує пенсії протягом усього свого життя. Ця несправедливість буде виправлена.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]