Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
05.04.2019 14:52

"Успіхи" судової реформи. Статистичні дані

Адвокат, партнер Адвокатського обʼєднання "Schendler" та співзасновник "Надра Інвест Консалтинг"

Представляю до вашої уваги статистику щодо укомлектованості судів в Україні станом на 01.04.2019 року.

Ми всі багато чуємо про "шалені успіхи" судової реформи в Україні, про те, як чинна влада повернула довіру до судів та перемогла все і усіх.

Вважаю за недоцільне в черговий раз розпочинати дискусію щодо доцільності цієї реформи та її наслідків. 

Хочу лише викласти деякі статистичні дані щодо штатної і фактичної кількості суддів і чисельності вакантниї посад у діючих судаї України.

Інформація отримана від Вищої кваліфікаційної комісії суддів України станом на 01.04.2019 року, а отже немає підстав недовіряти вказаним нижче даним.

Отже, станом на 01.04.2019 року в Україні:

- не здійснюють правосуддя у зв'язку з закінченням 5-річного строку повноважень - 770 суддів.

Чудова цифра.

- 261 суддю не переведено до інших судів із ліквідованих районних суддів м. Херсона, апеляційних судів, вищих спеціалізованих судів та Верховного Суду України.

- 69 суддів не переведено з судів Автономної Республіки Крим, Донецької та Луганської областей, які за рішенням ВРП від 25.01.2018 року №182/0/15-18 припинили роботу.

Крім того, є важливими також ці дані:

Станом на 01.04.2019 року в усіх діючих судах України штатна чисельність суддів складає - 7294 суддів. Але фактична чисельність складає - 5155 суддів.

Отже, станом на теперішній час в Україні (одній з найбільших країн Європи, багатомільйонна країна, правова, демократична держава) загальна кількість вакантних посад в судах становить - 2139 вакантні посади. 

Цей допис не є науковою статтею, тому маю усі надані мені права поставити наступне питання:

У нас що в країні недостатньо правників? Немає досвідчених юристів з вищої освітою та досвідом роботи? 

Всі у нас є. І всього достньо. Просто нема бажання у тих, хто керує так званою судовою реформою, дійсно створити ефективну та дієву судову систему.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]