Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
14.09.2015 00:24

Коні не винні?

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

Ніхто не зміг відстояти право проведення чемпіонату України з козацького двобою і замість нього, 26-27 вересня у Харкові будуть проводитися "бої без правил".

На сьогодні в нашій державі зареєстровано понад 12 видів східних єдиноборств і жодного національного. Але ж невід'ємною частиною національної культури й життя українського народу є саме військове мистецтво та бойова культура. У генах молоді тече кров воїнів, і тому вона постійно шукає шляхи реалізації своєї вродженої воїнської сутності. Якщо повернутися до історії, то козацькі бойові мистецтва в Україні почали активно відроджуватись на початку 90-их років минулого століття. І зараз серед мистецтв на теренах нашої держави можна відшукати такі, як бойовий гопак, сварга, триглав, хрест, козацька вежа. Найбільший попит серед молоді має "спас"і розвивається в 16-х областях України.

СПАС - це вид спортивного єдиноборства, бойовий звичай, заснований на козацьких традиціях ведення бою. Вивчаючи мистецтво двобою за методикою «спасу», який включає елементи вільної боротьби, боксу, кікбоксингу, молодь легко зможе реалізувати свій потенціал.

Саме з подібною ціллю Українська спортивна федерація «Козацький Двобій» щорічно проводить чемпіонати з національних українських бойових мистецтв. Одночасно з проведенням офіційного чемпіонату України серед дорослих спортсменів, Української спортивною федерацією "Козацький Двобій" 26-27 вересня 2015 року у м. Харкові  планувалося проведення першості України серед дітей та молоді від 6 до 20 років. Захід був створений з метою  широкого залучення населення до занять фізичною культурою та спортом та подальшого розвитку виду спорту і його популяризації в державі. Приміщення, яке слугувало з 2006 року "полем бою" (палац спорту "Локомотив" ім. Г. М. Кірпи) було схвалено, затверджено й надано директором залу для проведення заходу. Після отримання письмової згоди від 07.07.2015 почалася активна організація чемпіонату та підготовка регламенту й наказу до Міністерства молоді та спорту.  Але в один з моментів виникла проблема і замість проведення чемпіонату, де мали брати участь діти, юні патріоти, керівництво палацу спорту "Локомотив" прислали офіційний лист з відмовою в наданні залу для проведення офіційного чемпіонату України з національному виду спорту "Козацький Двобій".

Найцікавішим, любі друзі, є те, що і міське, і обласне керівництво від причетності до даного нового турніру "зарезервованого без правил" відхрещуються. Так само не в курсі і керівництво федерації змішаних єдиноборств ММА України. Ніяких документів (листів, підписаного управлінням спорту або Мінмолодьспорту регламенту, або положення) організатори так званого "міжнародного мма турніру світового рівня" не надали у "Локомотив". Але не дивлячись на цей абсурд керівництво палацу спорту "Локомотив" відмовив Українській спортивний федерації «Козацький Двобій» в проведенні двобою на території "Локомотиву". Постає питання: кому заважає проведення цього заходу? Хто проти відродження українського бойового мистецтва?

Відповідальність за підготовку та безпосереднє проведення чемпіонату України покладалась на департамент у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації та головну суддівську колегію, сформовану Федерацією, склад якої затверджується Мінмолодьспортом. Але ніхто з них не зміг відстояти право проведення чемпіонату України з козацького двобою і замість нього, 26-27 вересня у тому ж "Локомотиві" будуть проводитися "бої без правил". То чиї ж коні не винні?

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи