Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
14.09.2015 00:24

Коні не винні?

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

Ніхто не зміг відстояти право проведення чемпіонату України з козацького двобою і замість нього, 26-27 вересня у Харкові будуть проводитися "бої без правил".

На сьогодні в нашійдержаві зареєстровано понад 12 видів східних єдиноборств і жодногонаціонального. Але ж невід'ємною частиною національної культури й життяукраїнського народу є саме військове мистецтво та бойова культура. У генахмолоді тече кров воїнів, і тому вона постійно шукає шляхи реалізації своєївродженої воїнської сутності. Якщо повернутися до історії, то козацькі бойовімистецтва в Україні почали активно відроджуватись на початку 90-их роківминулого століття. І зараз серед мистецтв на теренах нашої держави можнавідшукати такі, як бойовий гопак, сварга, триглав, хрест, козацька вежа. Найбільшийпопит серед молоді має "спас"і розвивається в 16-х областях України.

СПАС - це видспортивного єдиноборства, бойовий звичай, заснований на козацьких традиціяхведення бою. Вивчаючи мистецтво двобою за методикою «спасу», який включаєелементи вільної боротьби, боксу, кікбоксингу, молодь легко зможе реалізуватисвій потенціал.

Саме з подібною ціллю Українськаспортивна федерація «Козацький Двобій» щорічно проводить чемпіонати знаціональних українських бойових мистецтв. Одночасно з проведенням офіційногочемпіонату України серед дорослих спортсменів, Української спортивноюфедерацією "Козацький Двобій" 26-27 вересня 2015 року у м. Харкові  планувалося проведення першості України середдітей та молоді від 6 до 20 років. Захід був створений з метою  широкого залучення населення до занятьфізичною культурою та спортом та подальшого розвитку виду спорту і йогопопуляризації в державі. Приміщення, яке слугувало з 2006 року "полембою" (палац спорту "Локомотив" ім. Г. М. Кірпи) було схвалено,затверджено й надано директором залу для проведення заходу. Після отримання письмовоїзгоди від 07.07.2015 почалася активна організація чемпіонату та підготовкарегламенту й наказу до Міністерства молоді та спорту.  Але в один з моментів виникла проблема ізамість проведення чемпіонату, де мали брати участь діти, юні патріоти, керівництвопалацу спорту "Локомотив" прислали офіційний лист з відмовою в наданнізалу для проведення офіційного чемпіонату України з національному виду спорту"Козацький Двобій".

Найцікавішим, любідрузі, є те, що і міське, і обласне керівництво від причетності до даного новоготурніру "зарезервованого без правил" відхрещуються. Так само не вкурсі і керівництво федерації змішаних єдиноборств ММА України. Ніякихдокументів (листів, підписаного управлінням спорту або Мінмолодьспортурегламенту, або положення) організатори так званого "міжнародного мматурніру світового рівня" не надали у "Локомотив". Але недивлячись на цей абсурд керівництво палацу спорту "Локомотив" відмовивУкраїнській спортивний федерації «Козацький Двобій» в проведенні двобою натериторії "Локомотиву". Постає питання: кому заважає проведення цьогозаходу? Хто проти відродження українського бойового мистецтва?

Відповідальність запідготовку та безпосереднє проведення чемпіонату України покладалась надепартамент у справах молоді та спорту Харківської обласної державноїадміністрації та головну суддівську колегію, сформовану Федерацією, склад якоїзатверджується Мінмолодьспортом. Але ніхто з них не зміг відстояти правопроведення чемпіонату України з козацького двобою і замість нього, 26-27вересня у тому ж "Локомотиві" будуть проводитися "бої безправил". То чиї ж коні не винні?

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи