Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
19.08.2015 08:53

Війна закінчиться, коли останки бійця будуть поховані на рідній землі

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

УВО СПАС-23 разом із співробітниками німецького посольства в Україні та представниками українського Міністерства Оборони 18 серпня 2015 року прийняли делегацію Народної спілки Німеччини.

У рамках програми спільної роботи німецьких та українських солдатів на воєнних похованнях в м. Києві за період з 11 й до сьогоднішнього дня встигло відбутися багато цікавих та корисних заходів для української спільноти. Ідея проекту спрямована на примирення України та Німеччини й популяризації історії та культури українського народу серед держав світу .

УВО СПАС-23 разом із співробітниками німецького посольства в Україні та представниками українського Міністерства Оборони 18 серпня 2015 року прийняли делегацію  Народної спілки Німеччини. Конференція з обміну думок та ідей щодо подальшої співпраці відбулася в Національному музеї архітектури та побуту України - місця, де зосереджене майже все життя українського народу в 17-20 століттях.

Головною темою для розмов був догляд за могилами  загиблих  воїнів  на українській  і  німецькій землях, що є конкретним виявом порозуміння і примирення між українським і німецьким народами.  Уряди обох країн мають забезпечувати захист могил і вічний спокій полеглих на війні воїнів іншої сторони на своїй території.

Віце-президент Народної спілки Німеччини Шнайдерган зауважив, що робота проводиться в обох країнах і головним завданням корисності цього проекту є залучення "третьої гілки влади" - засобів масової інформації. Саме у руках змі, на сьогодні, зосереджена увага націй, і нашим завдання є повідомити громадян про зроблену роботу через таблоїди.

Загалом Народна спілка Німеччини має на меті зібрати якомога більше останків німецьких солдатів і перепоховати їх на 5 найбільших кладовищах, які знаходяться в Київській, Харківській та Львівських областях. Робота проводиться з ветеранами, які можуть поділитися інформацією набутою з досвідом, але майбутнє не будується на спогадах, тому активно задіяна й молодь: українці, німці, білоруси, росіяни. Між майбутнім і минулим є сьогодення, у якому солдати з гідністю віддають шану загиблим товаришам і шукають нові шляхи примирення між Україною та Німеччиною.

Заступник Міністра оборони України Мехед Петро Миколайович звернувся з проханням серйозно поставитися до проекту. Пан Мехед розповів: " Не один раз, будучи у Німеччині, я бачив поховання українських солдатів. Кладовища загиблих воїнів мають доглянутий вигляд і за ними весь час слідкують волонтери. Наша держава має також належним чином вшанувати пам ' ять німецьких солдатів, які полягли на нашій землі".

В ході прес-конверенції учасникам було повідомлено загальну кількість німецьких солдатів, які поховані в Україні - 400 000 тис. Загалом українська держава за останні роки змогла перепоховати 150 000 тис. німецьких бійців, і така ж кількість воїнів, знайдена по всій території нашої держави, зможе здобути своє почесне місце на кладовищах.

Упорядкуванням могил німецьких вояків Другої світової війни спрямоване на порозуміння між Україною та Німеччиною та пошуки нових шляхів співпраці.  Громада має навчитися розуміти і поважати  горе сусіда іншого народу, їхні цінності і їхніх воїнів, тоді й отримає це і в свою сторону.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]