Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
08.06.2015 17:46

Підприємці втрачають віру у проведення Урядом кардинальних реформ

Екснародний депутат Верховної Ради України

Сьогодні Верховна Рада України стоїть перед необхідністю ухвалити законодавчі зміни для малих і середніх підприємців.

Сьогодні Верховна Рада України стоїть перед необхідністю ухвалити законодавчі зміни для малих і середніх підприємців.

Представники бізнесу постійно звертаються до депутатів: де обіцяні урядом системні реформи зі спрощення ведення бізнесу?

І річ не про людей, які роками мали змогу використовувати державний ресурс і створили мільярдні фінансові імперії. Мова йде про наших українських підприємців, які вклали усі свої сили і кошти, і створили – хто кафе, хто готель,  хто книгарню. Саме ці люди були рушіями Революції  гідності. Саме вони сьогодні, в умовах війни та військової агресії, віддають останні гроші, щоб допомогти захистити країну.

Вони стрімко втрачають віру у спроможність Уряду провести задекларовані кардинальні реформи.

Саме  Кабінет Міністрів, який бачить всі ці проблеми комплексно та має достатньо відповідних фахівців, має гарантувати малим і середнім підприємцям дерегуляційні норми. Ці завдання записано і в програмі діяльності Кабінету Міністрів, і в Коаліційній угоді.

Що треба зробити?

Перше – спростити для підприємців комунікацію з державними регуляторами, усунути зайві механізми, більшість з яких лише породжують корупцію.

Друге – держава має відповідати за утримання у прогнозованих межах   макроекономічних показників: щоб капіталовкладення підприємців не знецінювались ще до того, як вони отримають прибуток.

Третє – якщо ми не можемо дозволити собі понизити податкові ставки в умовах війни, то ми повинні дати можливість платити податки чесно і вимагати цього від усіх. Правильна ідея стосовно єдиного соціального внеску. Тут треба поставити крапку: понизити єдиний соціальний внесок – раз і на довго.

Четверте – кожному бізнесу потрібен ресурс. Влада просто зобов’язана  забезпечити  підприємцям недорогий ресурс для капіталізації їхнього бізнесу.

Згадаємо, як перед новим роком, коли ухвалювали Бюджетний і Податковий кодекси, уряд вніс у парламент величезний об’єм інформації, і депутати до п’ятої ранку сиділи, обговорюючи це. Тоді уряд знайшов час, слова, мотивацію, щоб переконати депутатів ухвалили всі необхідні зміни. То чому не можна знайти цей час і мотивацію для допомоги бізнесу?

Бо ресурс терпіння малих і середніх підприємців, на чиїх плечах, до речі,  уряд і в’їхав у будівлю на вулиці Грушевського,  вичерпується.

Основне завдання, яке стоїть перед Кабінетом Міністрів – внесення у парламент комплексу законопроектів, які дерегулюють бізнес. Народні депутати, безперечно, у цьому їх підтримають.
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]