Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
30.06.2010 14:42

Кожну четверту заборговану працівникам гривню заборгували підприємства – банкрути

Голова Національного форуму профспілок України

Заява Національного форуму профспілок України

Заява Національного форуму профспілок України

 

щодо доручення Президента Віктора Януковича прем'єр-міністру Миколі Азарову взяти під особистий контроль своєчасну виплату зарплати

 

Профспілки готові надати уряду список роботодавців-боржників по виплаті зарплати та вважають, що заборгованість має бути погашена не лише на діючих підприємствах, а і на збанкрутілих.

НФПУ заявляє, що найбільш проблемною є заборгованість саме на підприємствах-боржниках, яка на сьогодні складає 480 -500 млн. - гривень, тоді як загальна заборгованість по Україні - 1 млрд. 887 млн. гривень.

 

За підрахунками профспілок найбільша заборгованість на сьогодні є у Донецькій, Луганській, Харківській областях та місті Києві, найбільш проблемними галузями є    транспортна, машинобудівна, вугільновидобувна та хімічна галузі економіки, а найбільші боржники – ВАТ «Краснолучвуглебуд», будівельне управління Чорноморського флоту Росії, завод «Лисичанська сода», ВАТ «Ковельсільмаш», підприємство «Луганськшахтопрохідка», Харківський приладобудівний завод ім. Шевченка.

 

НФПУ також звертає увагу уряду на існуванні прихованої заборгованості по зарплаті «у конвертах», що збільшує загальну офіційну заборгованість по зарплаті ледь не наполовину.

 

НФПУ готовий також запропонувати уряду конкретні законодавчі ініціативи, які унеможливлюватимуть збільшення заборгованості по зарплатах у майбутньому. Це, по-перше, Закон про першочергову виплату зарплат працівникам на підприємствах, які банкротують, Закон про створення Фонду виплати зарплат, який компенсуватиме втрати найманих працівників на заводах банкрутах, по-третє - законодавча норма, яка накладає фінансові санкції на підприємствах-боржниках.

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]