Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
09.06.2023 11:39

Вимога про оплату за скаргу на незаконні дії адвоката: є незаконною

Адвокат, доктор юридичних наук

Вимога про оплату за скаргу на дії адвоката: на організаційно-технічне забезпечення розгляду заяв (скарг) до КДКА регіону та ВКДКА - є такою, що виходить за межі повноважень Ради адвокатів України

Вимога про оплату за скаргу на незаконні дії адвоката: на організаційно-технічне забезпечення розгляду заяв (скарг) до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури регіону та ВКДКА - є незаконною і такою, що виходить за межі повноважень Ради адвокатів України.
Рада адвокатів України, приймаючи рішення, яким встановила для фізичних і юридичних осіб, які не є адвокатами чи адвокатським об’єднаннями, - обов’язок плати за організаційно-технічне забезпечення розгляду заяв (скарг) до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури регіону та ВКДКА, вийшла за межі повноважень, установлених Законом України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність».
На цьому наголосив Касаційний адміністративний суд у складі Верховний Суд  у постанові від 15.05.2023 у судовій справі №640/17743/20. Слід зазначити, що це не перше рішення РАУ про встановлення такої платні, яке скасовує суд.  Члени Ради адвокатів України систематично не виконують вимоги закону і перебирають на себе повноваження законодавчого органу Верховної Ради України, про що констатовано у судових рішеннях, такі дії є незаконними, направленими на обмеження прав громадян, тощо. 
Попередньо постановою від 21 грудня 2020, судова справа № 816/2353/17 КАС ВС вже визнавав нечинним аналогічне рішення РАУ від 23 вересня 2017.  Проте після визнання його не чинним ще апеляційним адміністративним судом, РАУ 18 червня 2020 прийняла нове аналогічне рішення, яке оспорювалося в цій справі. 
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]