Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
22.02.2012 00:59

Не дивно що група "Реформи заради майбутнього" є опонентом БЮТ

Народний депутат України Верховної Ради VI скликання (2007-2012)

21 лютого 2012 року, в Парламенті мною було оголошено заяву від імені депутатської групи «Реформи заради майбутнього» щодо ролі БЮТ в сучасній політичній ситуації. Проте, журналісти на превеликий жаль не висвітлили цієї промови. Увага була надана лише жест

   

Україна потерпає. Сьогодні, держава нагадує літак, який падає з неба до землі. За 20 років такого падіння, вже на 10 відсотків зменшилася загальна кількість пасажирів. Неодноразово мінялися команди пілотів та стюардів. Але жодна команда  не спромоглася зробити нічого такого, щоб виправити рулі висоти та направити на стабілізацію. Тільки ділили крила, фюзеляж, салон, хвостове  - а літак вже бачить землю. Вона близько. а різні команди все ще чубляться. Рано чи пізно він впаде, якщо нічого не робити.

Така собі байка про літак. Проте така ж собі реальність про Україну. Тривають обговорення щодо майбутнього. Але відомо, що без реформ цього майбутнього може й не бути.

 

Текст заяви, оголошеної

Каплієнко В.В. 21.02.2012 у ВРУ:

 

Шановні колеги, шановні громадяни!

Майбутнє України, заради якого ми працюємо в парламенті,  схоже,  цікавить не увесь депутатський корпус. Можливо, в цих людей на то є причини, бо попереду вибори 2012 року, чомусь не зростають рейтинги в опозиції , подекуди падає рівень довіри до вибіркових міноритарних партій .

Через це ми стверджуємо. Виборча кампанія була розпочата позаминулого тижня, 08 лютого 2012 року. Автор цього старту – БЮТ, ставить перед собою лише одну мету – в будь який спосіб сподобатися виборцю,  привертаючи  до себе увагу шляхом скандальних, штучних піар акції або імітуючи боротьбу за соціальні стандарти, реально цього не роблячи.

Обраний фракцією БЮТ метод дискредитації політиків  - сфабрикований корупційний скандал - є «традиційним» і улюбленим інструментом неодноразово використаним цією політичною силою для компрометації своїх політичних опонентів.  А те, що фракція «Реформи заради майбутнього» стала опонентом БЮТ не дивно. Бо в нас різні погляди на майбутнє: ми хочемо досягнути такого результату, як: сильна Україна, заможні громадяни, потужна економіка, здорові та впевнені в собі українці, які пишаються тим, що живуть в цій країні. А чого ж хоче БЮТ: влада, влада та ще раз влада. Задля цього, суспільство постійно втягується в скандали, розбори, чорно-білими фарбами малюється всесвіт, розділяючи його лише на друзів та ворогів, дискредитується чинна влада, принижується Україна.

Нам, як державникам, сумно про це говорити, але саме завдяки зусиллям БЮТ Україна отримує вже сьогодні негативні перспективи на Євроїнтеграцію, при цьому стоячи на колінах залежності по кабальним газовим контрактам 2009 року.

Нам, політикам дивно чути заяви БЮТ, що нібито хтось розколює їх фракцію, намагаючись в будь який спосіб залучити цих депутатів до більшості. Таке враження, що представники БЮТ забули, що 53 депутати їх фракції своєчасно вже розібралися в тому болоті куди потрапили, виправили життєву помилку та зараз займаються притаманною саме депутатам ВРУ законотворчою роботою, не роблячи шоу, на відміну від вас, тих хто дискредитує не тільки себе й Верховну Раду але й Україну в цілому. Годі й нагадувати, що саме до складу депутатської групи «Реформи заради майбутнього» увійшла майже третина вищої партійної номенклатури всієї ВО «Батьківщина».

Нам, як депутатам які дуже добре знають БЮТ зсередини, цілком зрозуміло, що сьогоднішнє керівництво БЮТ зробило переворот всередині власної команди та бореться за місця в списках, фактично прикриваючись наче щитом власною лідеркою яка потерпає, бо так більш зручно. Ще вчора ми оцінювали БЮТ, як закрите акціонерне товариство. Сьогодні керівники БЮТ в більшості нагадують членів закритої секти, в якій себе знайшли розбишаки, хворі шпигуни, сексуальні  збоченці, стукачі та продажні писаки, що дискредитують не нас, а власну державу в якій живуть.

Нам, депутатам 6 скликання, та патріотам своєї держави може й треба нагадати, що саме керівництво БЮТ у 2009-му готувалося до зміни конституції з метою обирання президента в парламенті та обмеження прав журналістів. Саме ваші керманичі загрузли в владній корупції та не провели знаходячись при владі не однієї суттєвої реформи. Саме через це, така команда БЮТівських лжепатріотів  не має морального права продовжувати декларувати ті засади, що були прописані в програмі «Український прорив».

А вам, шановні рядові члени фракції БЮТ,  ми радимо врешті решт почати захищати інтереси України, а не кидати всі творчі та фізичні сили на захист сумнівних шкурних вузько партійних інтересів. Тим паче, що вас використовують бездарно та принизливо. Ми радимо, знявши маски байдужості знайти в собі сили тай змінити солдафонське керівництво. Бо партій багато, а Україна в нас одна, майбутнє її залежить від реформ і реального бажання їх провести!

І на останок.

Рік тому, об’єднавши однодумців у стінах Верховної Ради України, ми, представники депутатської групи « Реформи заради майбутнього » стали пліч о плече, щоб реально впливати на процеси законотворчості в українському парламенті. Бо країні потрібні реформи – швидкі, ефективні та направлені на благо кожної української родини. Це кредо згуртувало нас як сталь. Ними ми будемо керуватися і в подальшому!

  

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]