Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
23.07.2015 17:57

Чому Україні потрібний вихід з Будапештського меморандуму?

Громадський активіст

Як односторонній вихід України з Будапештського меморандуму, гарантує Україні суттєву підтримку Світу.

         5 грудня 1994 року,  вБудапешті, був підписаний роковий для України договір про нерозповсюдженняядерної зброї між лідерами чотирьох країн Світу (Україна, Росія, США, Англія),в результаті якого одна з цих країн повністю залишилась без свого ядерногопотенціалу, а інші їй за це пообіцяли гарантувати її суверенітет танедоторканість кордонів.

Будапештський_меморандум.jpg

 

         Питання.Чому Україні потрібний вихід з Будапештського меморандуму?

      По-перше. Одна з країн гарантівбезпеки України грубо порушила ті домовленості, які сама ж і підписала. Росія,напавши на Україну, автоматично, в односторонньому порядку денонсувала тідомовленості, які були напрацьовані в Будапешті.

             По-друге. США та Англія не змоглифактично гарантувати недоторканість наших кордонів у протистоянні з ядернимагресором.

Незважаючи на лобіювання інтересів України в ООН з питань державноїбезпеки, ніяких фактичних змін не відбулося, а ми й досі змушені клянчитилетальну зброю у наших "гарантів". На долю Мінських домовленостейтакож особливо сподіватися не доводиться, особливо з огляду на персону українськогопредставника в цих переговорах, який 21 рік тому вже підписав один договір встолиці Угорщини.

              По-третє. Вихід України здоговору, не означає ні для неї, ні для всього Світу, що ми цієї ж митіпочинаємо розробку міжконтинентальних ядерних ракет. Тому всі заяви Обами талідерів країн Європи про те, що Україна стане ізгоєм є безпідставними, оскількиніякої фактичної роботи по розробці ядерної зброї відбуватися не буде. Можутьприсилати моніторингові місії. Просто відбудеться вихід з того договору, якийпорушений і не виконується.

         Як не дивно, але саме такіполітині кроки України можуть гарантувати, якнайширшу, реальну підтримку Світу.Розчистивши собі шлях не лише морально, а й юридично до відновлення ядерногостатусу України, повинно послугувати імпульсом для лідерів країнгарантів, що так далі продовжуватись не може.Україна просто вийде на стартові позиції в питанні ядерного озброєння. А от колипочинати спурт, і чи взагалі починати  -вирішувати нам. Світовій громадськості просто потрібно зрозуміти, що Українаготова себе захищати, але й за свої автографи в міжнародних документах потрібнотакож відповідати.

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи