Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
16.01.2024 12:46

Давос-2024 і протидія російській дезінформації

Заступниця голови фракції "Слуга Народу" у Верховній Раді, заступниця голови Комітету ВРУ з питань антикорупційної політики

Нам точно є чим поділитись зі світом в контексті протидії дезінформації та фейкам.

Експерти Давоса цього року вперше визначили дезінформацію як головний глобальний ризик у світі. Навіть такі речі, як природні катаклізми, економічні проблеми і війна у рейтингу ризиків посіли місця нижче.

Цей тренд, на мою думку, може посилитись до осені з наближенням президентських виборів в США. Особливо враховуючи всі пристрасті, які відбувались із втручанням рашки в американські вибори останні два рази.

А минулої осені розвідка США підготувала звіт, в якому зазначила, що "кремль використовує шпигунів, соціальні мережі та ЗМІ, щоб вплинути на вибори у країнах по всьому світу". Цей звіт був надісланий 100 країнам разом з рекомендаціями, про підходи до боротьби з таким впливом: "працювати над пом'якшенням російського втручання у вибори шляхом санкцій, обміну інформацією, видворення російських шпигунів і заборони на поїздки".

В України є величезний досвід і експертиза боротьби з росіянською дезінформацією та пропагандою, враховуючи 9 років гібридної війни. Більше того, у 2022 нам вперше вдалось перемогти рф – принаймні на інформаційному полі. І це сильно змінило хід війни, обсяги допомоги і підтримки України з боку цивілізованого світу.

Тож нам точно є чим поділитись зі світом в контексті протидії дезінформації та фейкам.

Про найцікавіше з Давосу буду писати у себе в Телеграмі.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]