Про автора

Дмитро Олексієнко Віцепрезидент ICC Ukraine, секретар Громадської ради при Міністерстві фінансів України

Професійна діяльність. Одразу після отримання диплома почав працювати в аудиторській фірмі "ДИКОМ-Аудит", м. Донецьк.

У 1999 році переїхав до Києва, де працював на посадах аудитора, провідного аудитора, директора департаменту аудита підприємств, заступника голови правління аудиторської фірми. З березня 2003 року очолюю Аудиторсько-консалтингову групу "ЕКСПЕРТ", в 2018 році став партнером ТОВ "Стандарт-аудит".

Освіта та професійний досвід пов’язані виключно із аудитом та податковим консультуванням.

З 2002 року – член Спілки аудиторів України (САУ) та Федерації професійних бухгалтерів та аудиторів України (ФПБАУ). В 2007 – 2008рр. був обраний до складу Правління Київського територіального відділення САУ, де в 2008 році виконував обов’язки Голови.

В березні 2008 року обрано до складу Ради ФПБАУ, де обіймав посаду Віце-президента ФПБАУ та очолював Комітет зі стандартів та практики аудиту до 2014 року. 

З листопада 2009 року по квітень 2011 року був делегований до складу Аудиторської палати України від ДПАУ, де працював в Комісії з моніторингу та законодавчого регулювання аудиту.

З 2014 року є виконавчим директором Громадської спілки "Ліга аудиторів України". 

Нагороджений Дипломом переможця за третє місце в щорічному Київському конкурсі "Молодий підприємець року - 2009", організованим Київською міською державною адміністрацією за критеріями створених робочих місць, іноваційність виробництва, рівень заробітної плати та обсяги сплачених податків до бюджету. 

Входив до складу Громадських рад при Державній податковій адміністрації України (з 2006 року), Міністерстві доходів і зборів України, Міністерстві фінансів України, Фонду державного майна України, був членом Консультаційної Ради з бухгалтерського обліку та аудиту на ринку цінних паперів при НКЦПФР. 

В листопаді 2014 року було обрано Головою Громадської ради при Державній фіскальній службі України відкритим голосуванням з поміж семи кандидатів. Чисельність Громадської ради при ДФС України на той момент становила 154 представників суб’єктів громадянського суспільства. В наступних каденціях двічі переобирався на цю посаду, до 2022 року. Як голова Громадської ради був включений до складу Колегії ДФС України та Кадрової комісії ДФС, був позаштатним радником керівників ДПС О. Любченка та Є. Олейникова. 

В 2019 – 2021 рр. очолював Громадську раду при Міністерстві фінансів України, з 2019 року є позаштатним радником Міністра фінансів України С. Марченка. Включений до складу Методологічної ради з бухгалтерського обліку при Міністерстві фінансів України, Комісії з оцінки корупційних ризиків у Міністерстві фінансів України. З 2021 обіймаю посаду секретаря Громадської ради при Міністерстві фінансів України. 

В 2019 р. приймав участь у конкурсі на посаду Голови Державної податкової служби України, посівши третє місце.

З 2018 року є Віцепрезидентом ICC Ukraine (Український національний комітет Міжнародної торгової палати) з питань оподаткування, бухгалтерського обліку та аудиту. Є членом комісії ICC International з міжнародного оподаткування.

З початком повномасштабної агресії російської федерації займається благодійними проєктами в рамках ICC Ukraine. 

Наприкінці 2022 року зареєстрував Благодійний фонд Дмитра Олексієнка.

Освіта. Вищу освіту отримав у Донецькому національному технічному університеті за спеціальністю "Облік та аудит" у 1998 році. 

Маю сертифікат аудитора України, диплом АССА з міжнародної фінансової звітності, сертифікат внутрішнього аудитора, дипломи Інституту професійних фінансових менеджерів з міжнародної фінансової звітності, внутрішнього аудиту, стратегічного та фінансового менеджменту. Сертифікований бухгалтер-практик (Євразійська рада сертифікованих бухгалтерів та аудиторів).

Контакти
E-mail: [email protected]