Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
05.11.2014 14:39

Скасування депутатської недоторканності - "випробовування на міцність"

Народний депутат України VII, VIII скликань

Сьогодні громадяни чекають від новообраного парламенту чітких дій у всіх важливих для держави напрямках. Суспільство вимагає перейти від обіцянок до реальних дій.

Сьогодні громадяни чекають від ново о браного парламенту чітких дій у всіх важливих для держави напрямках. Суспільство вимагає перейти від обіцянок до реальних дій.

Тому нова Рада повинна виправдати сподівання народу, який довірив їй долю України .

Новий парламент має довести, що дійсно бажає докорінно змінити уявлення про владу та державну службу, до представників яких, довіра і повага людей, на жаль, похитнулася.

І починати варто, як то кажуть, з себе. Саме тому скасування депутатської недоторканності є одним з основних завдань, яких вимагає сьогодення. Адже саме за це боролися учасники Революції Гідності.

Безумовно, процес очищення влади вже запущено – вступив у дію закон про люстрацію. Залишилося ще зняти недоторканність з депутатів.

Ситуація, коли люди йдуть у парламент лише для того, щоб отримати захист – є неприпустимою. Депутатство не повинно бути індульгенцією на всі випадки життя.

Перед законом мають бути рівними всі – і депутати, і пересічні громадяни, і судді, і прокурори . Не виключення – і представники найвищих посад у державі.

Впевнений, що рішення про скасування депутатської недоторканності найближчим часом буде прийнято. Адже зараз у новому парламенті зібралося багато проєвропейськи налаштованих сил, пріоритетом для яких є забезпечення стабілізації ситуації в державі та її сталого розвитку.

І саме скасування депутатської недоторканності буде доказом того, що цей парламент дійсно прагне дієвих змін. Що депутати прийшли до влади не для задоволення власних потреб , а для того, щоб гідно представляти інтереси народу, чесно виконати всі взяті на себе зобов’язання.

Це буде свого роду «випробовуванням на міцність» для нинішніх політичних сил. І від того, чи складуть вони його, залежать подальші доля і шлях України.

Або ми і далі топтатимемося на місці, житимемо в країні, де процвітає кругова порука, корупція і вседозволеність, або вирвемося нарешті з цього замкнутого кола і прямуватимемо до світлого європейського майбутнього. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]