Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
05.11.2014 14:39

Скасування депутатської недоторканності - "випробовування на міцність"

Народний депутат України VII, VIII скликань

Сьогодні громадяни чекають від новообраного парламенту чітких дій у всіх важливих для держави напрямках. Суспільство вимагає перейти від обіцянок до реальних дій.

Сьогодні громадяничекають від новообраногопарламенту чітких дій у всіх важливих для держави напрямках. Суспільствовимагає перейти від обіцянок до реальних дій.

Тому нова Рада повиннавиправдати сподівання народу, який довірив їй долю України.

Новий парламент маєдовести, що дійсно бажає докорінно змінити уявлення про владу та державнуслужбу, до представників яких, довіра і повага людей, на жаль, похитнулася.

І починати варто, як токажуть, з себе. Саме тому скасування депутатської недоторканності є одним зосновних завдань, яких вимагає сьогодення. Адже саме за це боролися учасникиРеволюції Гідності.

Безумовно, процесочищення влади вже запущено – вступив у дію закон про люстрацію. Залишилося щезняти недоторканність з депутатів.

Ситуація, коли людийдуть у парламент лише для того, щоб отримати захист – є неприпустимою.Депутатство не повинно бути індульгенцією на всі випадки життя.

Перед законом маютьбути рівними всі – і депутати, іпересічні громадяни, і судді, і прокурори. Не виключення – і представники найвищих посад у державі.

Впевнений, що рішенняпро скасування депутатської недоторканності найближчим часом буде прийнято.Адже зараз у новому парламенті зібралося багато проєвропейськи налаштованихсил, пріоритетом для яких є забезпечення стабілізації ситуації в державі та їїсталого розвитку.

І саме скасуваннядепутатської недоторканності буде доказом того, що цей парламент дійсно прагнедієвих змін. Що депутати прийшли до влади не для задоволення власних потреб, а для того, щоб гіднопредставляти інтереси народу, чесно виконати всі взяті на себе зобов’язання.

Це буде свого роду«випробовуванням на міцність» для нинішніх політичних сил. І від того, чискладуть вони його, залежать подальші доля і шлях України.

Або ми і далітоптатимемося на місці, житимемо в країні, де процвітає кругова порука,корупція і вседозволеність, або вирвемося нарешті з цього замкнутого кола іпрямуватимемо до світлого європейського майбутнього. 

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи