Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
22.11.2014 10:09

Звіти фіскальної служби = динаміка податкового тиску

Це стає традицією - вихвалятись підвищенням протиправного тиску на бізнес. Адже знову, відкривши звіт роботи Державної фіскальної служби, споглядаємо сумнівну картину

157555.jpg

Це стає традицією - вихвалятись підвищенням протиправного тиску на бізнес. Адже знову, відкривши звіт роботи Державної фіскальної служби, споглядаємо сумнівну картину:

Пункт 6.4.4 «Протягом звітного кварталу проведено 1100 позапланових документальних перевірок платників податків за матеріалами судових органів, слідчих управлінь фінансових розслідувань, інших правоохоронних органів і прокуратури, за результатами яких донараховано узгоджених грошових зобов’язань у сумі 190,5 млн. гривень. За результатами перевірок, призначених відповідно до кримінального процесуального законодавства, донараховано 624,7 млн. грн., податкові повідомлення-рішення по яких відповідно до вимог п.86.9 ст.86 ПКУ будуть прийняті після набрання законної сили відповідними рішеннями судових органів».

Тобто, донараховано суму майже ВДІЧІ більше ніж у другому кварталі ( 326,9 млн. грн. ) по матеріалам перевірок за результатами яких НЕ БУДЕ прийнято повідомлення-рішення ДО РОЗГЛЯДУ КРИМІНАЛЬНИХ ПРОВАДЖЕНЬ У СУДІ.

Знову повторимось, навіщо така норма Кодексу, яка повністю нівелює право платника податків оскаржити матеріали перевірки, а лише зобов’язує «смирно» чекати своєї участі до НАБРАННЯ СИЛИ ВИРОКУ.

Але дивує зміст першого речення, 1100 (!) перевірок позапланових проведено в третьому кварталі за результатами яких донараховано узгоджених грошових зобов’язань у сумі 190,5 млн. гривень. Адже, УЗГОДЖЕНІ ПОДАТКОВІ ЗОБОВ’ЯЗАННЯ, це ті, по яких було прийнято повідомлення-рішення і яке, або не оскаржувалось або платник всі стадії програв. Тобто, за даними матеріалами правоохоронних органів ПОВІДОМЛЕННЯ-РІШЕННЯ виносились(!).

Далі більше, ДФС у звіті рапортує, що протягом звітного періоду проведено 5979 (!) документальних позапланових перевірок, за результатами яких донараховано 463,4 млн. гривень. Тобто донараховано на 161,3 млн. грн. менше ніж за постановами слідчих, та дорученнями правоохоронних органів,  а це значить, що саме на матеріали правоохоронних органів зроблено перевагу у роботі, що звичайно є вигідним для тиску, адже унеможливлює оскарження матеріалів перевірок.   

П.С. Інформація для роздумів. За даними звіту про результати роботи за 3 квартал 2013 року (Міндоходів)  « за матеріалами підрозділів податкової міліції, постановами (ухвалами) судів, органів досудового розслідування, донараховано 987,7 млн. гривень » . В цьому кварталі ДФС, яка «іде на зустріч» бізнесу, не дотягнула – 363 млн. грн. Вірним шляхом крокує сучасна Державна фіскальна служба – наздоганяє ПАПЄРЕДНИКА!

Аналіз за попередній квартал можна продивитись ТУТ.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]