Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.

на 326,9 млн. грн. фіскалами складено актів, які оскаржити платники податків НЕ ЗМОЖУТЬ до вироку суду

грабли.jpg

СТАРІ ГРАБЛІ ПО НОВИЙ ПИЦІ

Скільки б не говорили і не писали про невідомий до цього часу спосіб кадрової ротації під назвою «люстрація», а нові «люстратори» полюбляють старі граблі. Бо ними загрібати краще.

Піднімали вже небайдужі українці питання про, вибачте за прямоту мови, «каструбатий» пункт Податкового кодексу - 86.9, який передбачає право приймати податківцям (фіскалам) податкові повідомлення-рішення після рішення суду по кримінальному провадженню (!).

Вдумайтесь тільки, в адміністративному суді ви можете оскаржити тільки податкові повідомлення-рішення, адже акт перевірки не породжує правові наслідки (теза не моя, ВАСУ породив, я не згоден:).

А воно, те саме, податкове повідомлення-рішення буде прийнято вже після того як вас (борони боже звичайно) засудять за кримінальний злочин по ухиленню від сплати податків. І при цьому ґрунтуватись таке обвинувачення буде на підставі акту перевірки БЕЗ податкового повідомлення-рішення.

Так ось, таке чудне створіння 86.9, простою мовою говорить про те, що ви маєте можливість оскаржити податкове повідомлення-рішення маючи за плечима судимість за акт перевірки по якому таке повідомлення-рішення буде прийнято. (ШИК для фіскала!).

Гадалося мені у чудному сні, що Яценюк пообіцяв зменшення податкового тягаря в державі. Прокинувся в холодному поті, коли прочитав звіт за другий квартал про результати роботи нового ФІСКАЛЬНОГО ЦАРЯ – Білоуса.

Мовою оригіналу цитую: «Протягом звітного кварталу проведено 1170 позапланових документальних перевірок платників податків за матеріалами судових органів, слідчих управлінь фінансових розслідувань, інших правоохоронних органів і прокуратури, за результатами яких донараховано узгоджених грошових зобов’язань у сумі 36,9 млн. гривень.

За результатами перевірок, призначених відповідно до кримінально-процесуального законодавства, встановлено порушення податкового законодавства на суму основного платежу 326,9 млн. грн.,  (!!!!!!!!) податкові повідомлення-рішення по яких відповідно до вимог п.86.9 ст. 89 ПКУ будуть прийняті після набрання законної сили відповідними рішеннями судових органів.»

Це при тому, що у першому кварталі цього року, коли за платниками податків ще полювала ЗЛОЧИННА ПАНДА, було донараховано лише - 93,7 млн. грн. Тобто апетити, в порівнянні с «ПАПЄРЄДНІКАМИ», зросли втроє.

Мама дорогенька, на 326,9 млн. грн. фіскалами складено актів, які оскаржити платники податків НЕ ЗМОЖУТЬ до вироку суду. Адже, вельмишановний Вищий адміністративний суд рішив, що акти перевірки не оскаржуються.

І платники податків матимуть право оскаржити вказані перевірки тільки після того, як отримують «подарунки» у вигляді судимості. А потім, милостиво запрошуємо до адміністративного суду НА ОСКАРЖЕННЯ, проходьте, проходьте, А? ВИ вже осуджені?      

Отже, скільки з новими пиками не заходь, а ГРАБЛІ все одно ті самі.  Але ж можна й інші ГРАБЛІ натрапити, МАЙДАГРАБЛІ називаються. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]