Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
30.10.2021 02:13

"Сплячі поліцейські" – засіб кардинального зменшення кількості трагедій на дорогах

Економіст, експерт-аналітик

Правила дорожнього руху.

У своїй стрічці повідомлень у ФБ бачу багато коментарів з приводу чергової трагедії у Харкові, де 16-річний мажор на Infiniti гасав на швидкості 180 км, внаслідок чого загинула людина.

Дозволю собі нагадати одну з тез своєї програми, з якою планував балотуватись на посаду Київського міського голови.

Можна скільки завгодно обурюватись та вимагати найсуворішого покарання тих, хто на великій швидкості їздить по дорогах населених пунктів. Але це не зупинить жахливу кількість покалічених та загиблих у ДТП внаслідок порушення ПДР в частині швидкісного режиму та проїзду перехресть та пішохідних переходів.

Замість цього доцільно зробити в усіх населених пунктах та шляхах те, що пропонував у своїй програмі. Необхідно на всіх перехрестях (регульованих і нерегульованих) та пішохідних переходах споруджувати так званих “сплячих поліцейських”. Це викликатиме незадоволення водіїв, але вони буду змушені зменшувати швидкість до мінімуму там, де вони розміщені, якщо не бажатимуть, щоби їхні авто втрачали підвіски, амортизатори та колеса. Звичка, що ці “сплячі поліцейські” розміщені з усіх боків на всіх перехрестях та на всіх пішохідних переходах привчить водіїв, що ганяти по місту на великій швидкості — собі дорожче, поза залежності призводитимуть їхні дії до ДТП та людських трагедій чи ні.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]