Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
22.02.2021 16:08

Топ унікальних онлайн курсів для дітей та підлітків

СEO і співзасновниця платформи "ПісляШколи"

Зробивши невелике дослідження, я готова поділитися своїми ідеями та полегшити довгий процес вибору.

З початку пандемії я в першу чергу задумалася про безпеку дитячих занять. Також, мені важливо щоб дитині були цікаві ці заняття, та час проведений перед екраном комп’ютера був ефективний. До того ж дітям треба відпочивати та отримувати задоволення від отриманих знань, тому на допомогу батькам приходять форуми та Гугл. Зробивши невелике дослідження, я готова поділитися своїми ідеями та полегшити довгий процес вибору.

Повчитися у Hogwarts 

Уявіть, що Ваша дитина відправиться у Хогвартс на казковому експресі. Там на неї чекає чудовий світ справжньої магії. Наприклад, дитина може навчитися зіллєваріння, чарам, та захисту від темних сил. Після успішного проходження курсу дитина отримує сертифікат. Ось посилання за яким можна розпочати курс http://www.hogwartsishere.com/.

Перевагою даного курсу є можливість потренувати англійську мову. Оскільки платформа повністю англійською, достатній рівень для проходження курсу В1. Тому практикувати англійську можна із задоволенням.

Малювання без фарб

Пропоную спробувати малювання без фарб методом Tuxpaint http://tuxpaint.org/. Тільки уявіть, що на цій платформі дитина може обирати будь-які способи малювання. При виборі та використанні інструментів програються веселі звукові ефекти. А внизу екрану з’являється Тукс — пінгвін з Linux, щоб дати поради, підказки, інформацію.

Плюсом використання такої програми є можливість експериментувати та спробувати щось нове. Можливо, цей метод стане першим етапом до опанування графічного дизайну.

Фан та розвиток дитини.

Багато дітей мріє перетворитися в актора, режисера чи оператора та пірнути у світ кіно. Але для того, щоб спробувати себе у кіно вже не потрібно мати дороге обладнання та цілу кіностудію, короткий метр знімають на телефони. А обрати викладачем можна справжню відому режисерку Валерію Устимець, на платформі ПісляШколи.

Ілон Маск зробив астрономію популярною. Але читати Вікіпедію нудно та неактуально. Годі витрачати час і бездумно гуглити факти про космос. Набагато цікавіше вивчати астрономію від космічного тренера, який викладає у Європейському центрі космосу у Бельгії. 

Плюсом даних курсів є можливість для дитини спробувати такі курси, яким не вчать у школі. 

Корисний Ютуб

Ютуб став невід'ємною частиною життя  дорослих. Але багато батьків ставляться з недовірою до нього, як фільтрувати відео для дітей в такій купі інформації?

Для себе я знайшла декілька цікавих каналів, які я показую дітям, все залежить від вашої пристрасті та того, що ви хочете показати дітям.

У даному плейлисті
https://www.youtube.com/education зібрані навчальні відео, які можна переглянути всією сім’єю та обговорити такі важливі теми як фінансова грамотність, емоційний інтелект, кар’єра програміста. А також зробити фітнес тренування перед телевізором або смартфоном.

Щоб онлайн заняття проходили із користю, нижче поради для батьків, як допомогти дітям ефективно навчатися онлайн.

1. Допомагайте з вибором

Важливо навчити дитину правильно обирати. Шкільна програма часто не цікава і тому необхідно дати можливість дитині отримати додаткові знання або спробувати щось нове. Ефективність знань зростає, якщо дитина зможе відразу використовувати набуте на практиці або зрозуміти чи цікава дана галузь.

2. Внутрішня мотивація

Згадайте себе у шкільні роки. Що змушувало вас навчатися? Якщо у дитини не має конкретної цілі, наприклад, отримати IELTS сертифікат або поступити до курсу режисури, то ваші аргументи будуть марні. Слухайте свою дитину та допомагайте ставити цілі та досягати їх.

3. Дисципліна

Планування свого часу - важливих навичок, якого часто не мають дорослі. Тому важливо своїм прикладом показати як правильно підходити до онлайн навчання. Покажіть дитині, що можна поставити нагадування в календарі та спланувати свій день.

4. Правило “one screen at time"

Бути тут і зараз. Це правило стосується фокусу на єдиному джерелі інформації - онлайн-курсі, тому необхідно пояснити дитині, що під час заняття треба вимкнути всі сповіщення на телефоні та закрити додаткові програми на ноутбуці.  

5. Тривалість онлайн занять

Визначте оптимальний час на онлайн заняття на день. Займатися онлайн навчанням можна по-різному - від 1 до 3 годин на день. Все залежить від внутрішнього мотивації дитини. Важливо залишити хоча б 1 годину на день вільного часу, щоб дитина могла просто почитати лежачи або  поспілкуватися з друзями.

6. Писати нотатки

У час планшетів та смартфоні діти перестають писати ручкою. Поясніть, що насправді це корисна звичка. Адже за допомогою записів згодом можна легко відновити пройдений матеріал, а ще потренувати мозок. До того, інформація краще запам'ятовується, коли її записувати.

7. Винагорода за результат

Дослідження показують, що відсоток проходження тих курсів, де видається сертифікат, значно вищий. Тому, якщо обраний курс цього не передбачає, придумайте власну винагороду для дитини - сімейний похід у кіно або у піцерію. Можна придумати як матеріальні, так і нематеріальні винагороди. Ви як ніхто знаєте бажання свої дітей.

Отже, після того, як Ви допоможете дитині обрати цікаві онлайн курси, далі необхідно підготувати сприятливі умови для навчання, пояснивши як ефективно проходити курси. Будь прикладом для дітей і брати активну участь у розвитку. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]