Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
14.01.2016 13:00

Чи варто надіятися на перерахунок платіжки при заниженій температурі?

Юрист, аналітик

Арсеній Петрович нагадав, що якщо температура в помешканні нижче +12 градусів, споживачі мають право не оплачувати за відповідними тарифами; якщо нижче +18 градусів, за кожен градус нижчої температури рахунок за опалення має бути зменшений на 5 %. Але наск

Арсеній Петрович нагадав, що якщо температура в помешканні нижче +12 градусів, споживачі мають право не оплачувати за відповідними тарифами; якщо нижче +18 градусів, за кожен градус нижчої температури рахунок за опалення має бути зменшений на 5 %. Але наскільки реальний такий механізм?

Чи варто надіятися на перерахунок платіжки у разі заниженої температури в оселі?

Прем'єр-міністр вміє давати надію людям, особливо на початку року. Те, як процедура перерахунку тарифу за теплопостачання у разі, якщо підприємства теплокомуненерго надали неякісні послуги, повинна виглядати, від нього звучить дуже голосно і дуже красиво. Згідно з процедурою, факт заниженою температури в приміщенні має бути належним чином зафіксований тим, хто надає послуги. Тобто, «Теплокомуненерго» має зреагувати на телефонний дзвінок споживача про те, що у нього в приміщенні температура менше допустимої норми, протягом трьох днів прийти і заміряти цю температуру. Як ви думаєте, коли почнуть надходити сигнали від мешканців будинку про те, що в їхніх оселях температура менше +18, чи буде ситуація виправлена протягом трьох днів, а температура підвищена? Я думаю, що так. Потім прийде комісія і зафіксує, що на момент контрольного заміру температура знаходиться в межах допустимого стандарту. Відповідно, у підстав для перерахунку вже не буде. От і все.

А що стосується заяви прем'єра про те, що при температурі +12 в приміщенні люди мають право взагалі не платити комунальні послуги, то процедура аналогічна. Це теоретично можливо, а практично малоймовірно, як і більшість того, що відбувається в країні. Якщо ви зателефонуєте і будете вимагати комісію приїхати негайно, думаю, що протягом дня температура подачі води в системі опалення буде підвищена.

Якщо ж говорити про надання актів, складених із сусідами або з представниками ЖЕКів, то вони не є достовірним документом, що підтверджує факт заниженої температури в приміщенні. Їх аргументацію можна доводити в суді, але це займе дуже багато часу. Крім того, це буде коштувати значних коштів, враховуючи, що судовий збір для звичайного громадянина підняли.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]