Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
27.10.2018 22:33

Чиї кредити та борги?

Експерт з питань соціальної політики

Зараз в ЗМІ розповсюджується багато фейків та маніпуляцій щодо того чиї борги будемо віддавати наступного року... давайте розбиратися

Влада знову дурить, розказуючи про те, що доводиться брати гроші МВФ для погашення кредитів попередніх урядів. До речі,  в 2012 році було повністю погашено кредит МВФ 2008, який взяв Уряд Тимошенко під час світової кризи. І при цьому не підняла тарифи для населення. Тому усі небилиці, що ціну на газ необхідно підвищувати, щоб віддати борги уряду Тимошенко - НЕПРАВДА! Ці борги давно повернуті.

В 2019 Україна має повернути МВФ 6,8 млрд дол з кредиту, отриманого Яценюком (Порошенко теж давав добро) в 2014-2015. Але тарифи тоді підняли з 70 коп.до 3,6 грн за куб.  А в 2016 Гройсман і Порошенко підняли тарифи з 3,6 до 7 грн за куб. З листопада 2018 ціна на газ зросла до 8,5 грн за куб.!

Тимошенко: «Під час світової фінансово-економічної кризи ми залучали запозичення із зовнішніх джерел, в основному від МВФ як потужного міжнародного кредитора. Це було необхідно для підтримки нашого платіжного балансу і видатків із бюджету на підтримку економіки. Ці гроші позичалися менше, ніж під 3% річних. За умовами програми МВФ Стенд-бай, погашення цих кредитів мало відбутися за 3роки, що й зроблено. Усі зовнішні борги часів уряду Тимошенко погашені у 2012. Інший метод зовнішніх запозичень, євробонди тоді не використовувався через високий відсоток.

А чинний уряд постійно виходить на цей ринок і позичає короткі і дорогі гроші під 9,5%. Тобто уряд бере кредити МВФ і підвищує ціну на газ, щоб повертати свої борги! Борги урядів Порошенка після Революції Гідності. Ця влада може тільки брати кредити. А брати на себе відповідальність не вміють.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]