Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
25.10.2011 12:32

Явные ошибки в правовой литературе

Предлагаю всем, кому это интересно, указывать здесь явные ошибки в правовой литературе . Надеюсь это будет как-то стимулировать авторов и издательства :-)

     Предлагаю всем, кому это интересно, указывать здесь явные ошибки в правовой литературе . Надеюсь это будет как-то стимулировать авторов и издательства :-)

      Начну с парочки ошибок:

1. Согласно части 2 ст. 99 КАС Украины (в редакции Закона Украины от 07.07.2010г. №2453-VI) общий срок для подачи административного иска составляет шесть месяцев со дня, когда лицо узнало или должно было узнать о нарушении своих прав, свобод или интересов.

     Именно такой срок указан на стр. 266 в книге: Теліпко В.Е. Науково-практичний коментар Кодексу адміністративного судочинства України. –К.: Центр учбової літератури, 2011.- 704с.

     Однако на стр.267 вышеупомянутой книги автором комментария утверждается, что «Загальний строк подання адміністративного позову … становить один рік».

 

2. На стр. 27 книги «Цивільний кодекс України: чинне законодавство із змінами та доповненнями на 6 червня 2011року: (Відповідає офіційному текстові)-К.: Алерта; ЦУЛ, 2011.-312с.  читаем часть 2 ст.98 ГК Украины:       

     «Рішення про внесення змін до статуту товариства ...  приймаються більшістю не менш як   у  голосів , якщо інше не встановлено законом ».

        Таким образом, в указанной книге пропущены цифры «3/4».

     Дополнение от 29.10.2011г.: 

Продолжим список)

3. В книге "Юридична енціклопедія: В 6 т./Редкол.: Ю.С. Шемшученко та інш.-К.: "Укр. енцикл.", Том 5, 2003 на стр.332 утверждается, что:

"Ріелторська діяльність регулюється указом Президента України "Про ріелторську діяльність" від 27.VI.1999 (він діє до прийняття законів про ріелторську діяльність...)".

На стр. 779 книги "Великий енциклопедичний юридичний словник/ За редакцією акад. НАН України Ю.С. Шемшученка.-К: ТОВ "Юридична думка", 2007  повторно подчеркивается, что:

"Ріелторська діяльність регулюється указом Президента України "Про ріелторську діяльність" від 27.VI.1999 (він діє до прийняття законів про ріелторську діяльність, про здійснення операцій з нерухомим майном...)...".

Как вы понимаете, этот Указ Президента не вступил в силу и, соответственно, так и не регулировал риелторскую деятельность.
http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=733%2F99
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]