Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
25.03.2011 15:33

Інноваційні технології вже... в Тибеті???

Патентний повірений, тренер програми РАДА USAID, FDI-професіонал

Китайський виробник сонячних панелей і обладнання для сонячних електростанцій Suntech Power планує побудувати високогірну сонячну електростанцію потужністю 10 мегават. Згідно з планами виробника, високогірна сонячна електростанція розташується в тибетськом

Китайський виробник сонячних панелей і обладнання для сонячних електростанцій Suntech Power планує побудувати високогірну сонячну електростанцію потужністю 10 мегават. Згідно з планами виробника, високогірна сонячна електростанція розташується в тибетському селі Чек-Кан в префектурі Шаннан.

Минулого місяця уряд КНР оголосив про плани з будівництва 10-мегаватної сонячної електростанції в другому за величиною тибетському місті Шигадзе, який також є домівкою для величезного тибетського монастиря Ташілхунпо, побудованого понад 700 років тому і діє до сих пір.

Повідомляється, що компанія Suntech не тільки поставить самі фотоелектричні панелі для проекту, але й буде модерувати їх виробництво і роботу. У майбутньому, коли станція буде введена в експлуатацію на повну потужність, її продуктивність повинна досягти 20 000 мегават/год на рік. У перспективі Suntech планує зайнятися і продажем сонячної електроенергії в Тибеті.

У компанії повідомляють, що зараз місцеві жителі стикаються з браком електроенергії і нова сонячна станція повинна частково вирішити цю проблему. Нагадаємо, що традиційно Тибет покладався на гідроенергетику, але зараз через посуху і активного зростання споживання вона вже не в силах покрити всі енергопотреби регіону.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]