Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
21.02.2020 16:36

Корона-вірус по-українськи. Який вірус найжорстокіший в Україні?

Перещепинський міський голова

Який вірус являється дійсно руйнівним для українців? Що саме руйнує нашу країну? Про все це у статті.

В Україні щодня помирають сотні людей з причини нестачі грошей на ліки та з причини неякісного лікування. Я навіть не знаю що гірше: те, що науковці ще не винайшли певні ліки й хвора людина помирає; чи те, що хвора людина помирає від нестачі грошей на ліки, які вже існують. 

У часи голодомору в Україні люди помирали від того, що їжі взагалі не було у селах. Вона була силоміць відібрана у незахищених селян. А зараз українці хворіють та помирають від нестачі грошей на достатнє харчування. То що гірше: не мати взагалі, чи бачити, що ось воно – лежить перед тобою, а взяти ти його не можеш?

Звичайно люди із нормальною заробітною платою цього не зрозуміють. Проте якщо зайти в аптеку, наприклад, та постояти в черзі з півгодини та послухати розмови старих, які запитують про ціни, то сльози з'являються на очах.

Нещодавно я став свідком такої ситуації. "Старенький дідусь прийшов в аптеку, щоб купити ліки, які йому приписали в лікарні. Далі, дізнавшись скільки вони коштують (приблизно 120 грн.), він просить продавця дати йому щось схоже, проте щоб коштувало не більше 50 грн. На це продавець спокійно та без емоцій дала йому якийсь препарат за 49 грн."

Я був у повному шоці. Пенсіонери лікуються не тими ліками, які їм приписують лікарі, а тими, на які їм просто вистачає грошей (менш якісні прототипи того, що насправді може допомогти).

Чия в цьому провина та чому я так назвав цю статтю?

Все просто. Справа в тому, що на сьогодні багато українців щодня говорять та пишуть про вірус з Китаю. Надзвичайно агресивно відносяться до людей, які нещодавно повернулися на Батьківщину з Китаю. Кидають каміння в автобус, в якому приїхали абсолютно здорові люди. Всі бояться, що нас охватить епідемія.

Проте чи цього нам треба боятися? В Україні  існує інша хвороба. Справжня. Та, про яку слід говорити щодня. Та хвороба, яка руйнує життя мільйонів українців протягом багатьох років. Якщо провести аналогію, то назва корона-вірус чудово підкреслює статус людей, які приходять до влади в Україні. Адже, як правило, приходячи до влади, де вже зібралася велика кількість пронизаних корупцією людей, теж заражається корупційним вірусом. І таким чином, людина, яку поважали й на яку всі так сподівалися, приходить до влади та надягає собі величезну корону, яка закриває йому очі й не дає можливості розгледіти реальні проблеми, з якими стикаються люди. Нам всім треба боятися не вірусу з Китаю. Нам треба боятися корупції з України. Так, того вірусу, який з’їдає всіх нас щодня.

 

Як це можна побороти?

Для того, аби позбавитися будь-якого вірусу, зазвичай працюють по стандарту: оголошують карантин; знаходять лікарів, які можуть лікувати дану хворобу; госпіталізують тяжко хворих і взагалі не допускають до здорових людей.

Таким же чином нам треба лікувати й корупцію: провести ревізію на наявність правопорушень; виявити хворих корупцією людей; прибрати їх з керуючих позицій; очистити здорову спільноту від огидних корупціонерів та розвивати здорову націю.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]