Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
23.08.2020 12:49

На які нові виклики чекати медичним закладам в Україні

Бізнесмен, лікар-стоматолог, власник мережі стоматологічних клінік

Сьогодні багато хто з моїх колег говорить про значні досягнення та гарні результати в бізнесі під час COVID-19.

Проте, вам та мені було б цікаво почути, якою ціною їх отримано, чи не так? Яку стратегію обрали медичні менеджери, зважаючи на зростання витрат, пов’язане з придбанням захисного одягу й засобів дезінфекції?

Якої стратегії дотримувалися великі приватні лікарні та стоматологічні клініки, які сьогодні довідалися про те, що професія стоматолога стала найнебезпечнішою з погляду інфікування COVID-19? Цікаво було б дізнатися, які ІТ-рішення та онлайн-інструменти з’явилися в медичному бізнесі під час COVID-19 і куди рухатиметься медична бізнес-спільнота після пандемії.

Які глобальні зміни впливатимуть на систему охорони здоров'я в Україні? З якими викликами стикаються медичні заклади в Україні і які стратегії показали себе ефективними вже сьогодні? Які реформи очікують найближчим часом на державну медицину в країні?

Не менш важливим є й те, як виживає бізнес, не пов'язаний із медициною, і як реагує на кризу українська бізнес-спільнота, яка погодилася на значні видатки у вигляді колосальних благодійних інвестицій в українську медицину.

Всі ці запитання я ставлю собі та хотів би обсудити разом з медичною спільнотою нашої країни. І у нас буде така можливість під час VII Форуму власників та керівників медичних клінік, що ми запланували провести 15 вересня в Одесі.

Ось уже 22 роки я працюю в медичному бізнесі. І за цей час пережив не одну кризу.

Розповім вам, що коли я задумав вперше проводити Форум власників та керівників медичних клінік, надворі був 2014 рік.  Знову криза, і повставало питання: «Що робити?». Не хотілося покладатися на інтуїцію. «А що, якщо зібрати всіх власників медичного бізнесу – стоматологів і не стоматологів – і просто поговорити? – подумав я. – Ні, цього замало». І тоді я вирішив запросити експертів поза межами лікарських компетенцій. Я звернувся до спеціалістів із кризових ситуацій, маркетологів, візіонерів і попросив їх виступити перед нами, власниками медичного бізнесу.

Ось так народився цей захід. Цього року він проводиться вже всьоме.

І хоча кожного року ставалася якась криза і нам завжди було про що поговорити, такої, як із COVID-19, ні в нас, ні у світі ще не було. Додайте до неї ще й призупинення медичної реформи, відтік кадрів із державних медичних закладів у приватні і, як наслідок, відкриття нових приватних медичних закладів. Отже, VII Форум власників та керівників медичних клінік пройде в Одесі – офлайн за підтримки UNICEF в Україні.

Програмний комітет події вже визначив тему: «Яким має стати медичний бізнес після кризи COVID-19». Як бачите, друзі, нам є про що поговорити.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]