Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
12.03.2012 14:16

Яка сьогоднішня РФ?

Президент ГО "Ліга розвитку науки"

В Російській федерації на виборах президента 2012 року змагались дві системи: система кумівства, приємственності в політиці і бізнесі та нова система конкурентних, ринкових відносин. Путін, Миронов, Зюганов і Жириновський представляли одну і ту ж систему,

В Російській федерації на виборах президента 2012 року змагались дві системи: система кумівства, приємственності в політиці і бізнесі та нова система конкурентних, ринкових відносин. Путін, Миронов, Зюганов і Жириновський представляли одну і ту ж систему, в якій основними цінностями є інтрига, кумівство, закулісні домовленості, тоталітаризм і узурпація влади на всіх її рівнях. Ця система передбачає, що успіху в політиці і бізнесі можна досягнути лише за умови меркантильних знайомств і родинних зв'язків з високопоставленими чиновниками та олігархами.

Прохоров представляв на виборах президента РФ нову систему ринкових відносин, головною цінністю якої є конкуренція при досягненні успіхів в економіці, бізнесі та політиці. Тобто систему, за якої лише сильніший, розумніший та досвідченіший досягає вершини успіху. Ця система потенційно дає можливість здійснювати відбір і допускати до управління державою найбільш ефективних членів суспільства. Ця система за природою своєю є максимально прогнозованою і прозорою для суспільства. Особливо така система зрозуміла міжнародному бізнесу та транснаціональним інвестиційним пулам. Звичайно вибір Прохорова президентом РФ дав би фантастичну синергію для розвитку РФ. Ефективність та креативність команди Прохорова + вплив команди Путіна як конструктивної опозиції. Але РФ до цього поки що не визріла.

Фактично на виборах 2012 було організовано процес вибору Путіна президентом РФ (зняття з виборчого процесу Явлінського, обмеження участі інших кандидатів).

На мою думку, РФ складається (як з точки зору політичної керованості, так і з точки зору економічної моделі), з трьох потужних центрів управління та розподілу ресурсів: мосвокремль – потужний як політично,так і економічно та управляється мульти-міліардерами (Путін і Ко). Сюди входить Кремль, Москва та Санкт-Петербург та їх політико-економічні еліти.

Другий центр впливу – м. Москва як політико-економічний мегаполіс і адміністративний центр розподілу через міністерства та відомства ресурсів РФ.

Третій центр – територія РФ як центр розподілу і перерозподілу ресурсів на рівні регіонів. Від цього центру мало що залежить, так як все вирішується в м. Москва та остаточно погоджується з москвокремлем. В цьому найбільшому за територією та кількістю населення, 3-му центрі зосереджено 180 російських народів, які фактично і виробляють ВВП РФ.

Москва проголосувала за Путіна і Прохорова фактично 50 на 50 . РФ проголосувала 63% - за Путіна, та 8% за Прохорова. Отже вибір російських народів – тоталітаризм, кумівство, спадковість влади, посад та бізнес «по-блату». Скоріш за все РФ зараз знаходиться на етапі, схожому на кінець брежнєвського етапу срср. Сьогоднішній Путін - це Горбачов з ілюзіями на самореформування системи. Навряд чи влада команди Путіна, яка прийшла на 12 років (і не скриває цього) буде мінятись з середини. Хіба, що народи РФ проснуться і згенерують передумови до демократичних змін у всіх трьох центрах управління РФ.

Хоча факти говорять про інше. За Зюганова, тобто за комуно-тоталітаризм і утопічну комуністичну ідею проголосувало 17,3% російських народів РФ. Тобто майже кожен 5-тий. Що це масовий маразм? Також 6,2% підтримали маразматика та політичного інтриганта Жириновського. Уявляю Жириновського – президентом РФ, з його емоційним характером та атрибути президентської влади в його руках: «ядерна кнопка», територіальні претензії РФ, «газово-економічна» зброя, питання країн близького Сходу. Його ідея тоталітарного верховенства російської раси над всіма іншими народами РФ…

Тим не менше 17,3% + 6,2% = 23,5% голосів російських народів!!! Майже кожен 4-й представник російських народів проти демократії. Проти ринкової економіки, проти свободи слова, проти прозорих відносин з країнами-сусідами в міжнародному просторі…

Ось яка сьогоднішня РФ з середини…

Теги: вибори, рф
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]