Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
19.04.2016 22:37

Батьківщина має бути в серці

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

Здорова національна ідея за майбутнє має базуватись на прагненні до боротьби та бажанні підняти свою державу з колін.

За локальним збройним конфліктом в Україні приховано глобальне зіткнення принаймні трьох цивілізацій. Це може загрожувати можливістю  значних потрясінь та невтішним майбутнім для наших поколінь.

На сьогодні спалахи цих війн виникають як на сході, так і в самій країні. І ми маємо розуміти, що підтримку варто шукати не ззовні держави, а в середині. Саме народ є тією рушійною силою, яка зможе врятувати нашу, вже розгромлену й розкрадену, державу. Консолідація сил за для порятунку майбутнього української землі, культури, цінностей, традицій та звичаїв - єдина місія у нас і наших дітей.

Україна має змінити свій статус театру воєнних дій і стати пологовим будинком майбуття. Майбутнє світу не у війні, а у співрозвитку цивілізацій. Однак не той старий, ексклюзивний, де все вирішувала держава та гроші, а той новий, самодостатній та інклюзивний, головним рушієм якого є Громадяни України та їхня енергія нового бачення та креативної дії. І починається цей шлях - в голові і серці кожного з нас. Не буде нового бачення - не буде нового майбутнього, лише огидне та безплідне старе, якому пологовий будинок - ні до чого.

 Здорова національна ідея за майбутнє має базуватись на прагненні до боротьби та бажанні підняти свою державу з колін.  В нашій історії усунення слабших не обходилося без насильства. Але наша сила має полягати в пошуку конструктивних дій, порозумінні шляхом діалогу та відновленні гармонії. Бо ця гармонія - наше майбутнє, а переможний мир -у співрозвитку світових цивілізацій, а не у їхньому зіткненні.

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]