Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
28.06.2019 15:12

Чи розуміємо ми, як працюють наші додатки?

Директор компанії Accord Group

Щодня кожен із нас на своєму смартфоні користується десятком додатків.

ІТ-технології розвиваються з неймовірною швидкістю. Основний драйвер такого росту це те, що технології роблять наше життя простішим та продуктивнішим. Виникає безліч стартапів, які з допомогою ІТ намагаються покрити якомога більше потреб людей. Але чи здогадуємось ми, який величезний обсяг роботи виконують різного роду фахівці, щоб в кінці користувач отримав справді якісний та потрібний продукт? 

Сьогодні технології управління продуктивністю ІТ займають значний сегмент ринку. Але далеко не кожна компанія знає, скільки коштує хвилина простою її сайту і наскільки комфортно користувачам в їхньому мобільному додатку. Людям потрібен ідеальний сервіс, а digital-компаніям важливо надавати якісні послуги. Як доводить практика, вони не завжди вдало комунікують між собою, тому не всім компаніям вдається створити ідеальний сервіс. 

Наразі більшість компаній прагнуть користуватись хмарними сервісами. Цифрові екосистеми стали динамічними, вони працюють в масштабно і з високою частотою змін. Динамічна основа корпоративних хмарних сховищ і величезні обсяги даних, які необхідно проаналізувати вимагають нового підходу до управління ефективністю. Саме такий підхід дозволяє зрозуміти, що саме потрібно користувачу.

В цьому контексті на перший план виходить новий тип - full-stack, повністю автоматизовані засоби моніторингу, які були спеціально створені в хмарі і для хмари. 

Важливою частиною оновлень є штучний інтелект. Він дозволяє забезпечити в реальному часі детальне розуміння бізнес-операцій і пов'язує їх з ІТ-сервісом на основі високоточних даних. Цей інтелект дає можливість ІТ і бізнесу оцінити досвід кожного користувача і ефективність кожної транзакції. І тут на допомогу приходять системи моніторингу додатків (APM, Application Performance Management)

Можна з впевненістю сказати, що там, де використовуються такі рішення, ІТ-системи працюють якісно і ефективно. Таким чином, без APM неможливе створення справжньої цифрової економіки. Адже саме він дає змогу зрозуміти, яким чином працює користувач. Отримана інформація дозволяє суттєво підвищити ефективність роботи та задовольнити потреби клієнта. 

APM-системи незамінні там, де необхідний моніторинг взаємодії з кінцевим користувачем, моделювання і відображення архітектури додатку, аналізу транзакцій користувача і deep-dive моніторингу попередніх кроків. Саме такі рішення дають можливість встановити першопричину події і відповідно, покращити роботу своїх додатків. 

Прості та зручні інструменти є. Важливо їх використовувати і тоді успіх гарантовано!

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]