Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
02.04.2020 13:37

Як у Києві на 4 дні дозволили роботу перукарень, масажних салонів та міні-ринків

Адвокат та керуючий партнер Юридичної фірми "DEVOSO"

Через численні звернення за консультаціями з приводу дозволу у Києві діяльності перукарень, масажних салонів та міні-ринків, вважаю необхідним наголосити, що ця діяльність заборонена!

Через численні звернення за консультаціями з приводу дозволу у Києві діяльності перукарень, масажних салонів та міні-ринків, вважаю необхідним наголосити, що ця діяльність заборонена! Наголошую, що в першу чергу попри рішення місцевих державних адміністрацій – ця діяльність заборонена Урядом.

Звідки дезінформація та, що насправді відбулось?  

Так, дійсно 25 березня 2020 року розпорядженням керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Виконавчого органу КМДА №2 було затверджено перелік діяльності яка не зупиняється. Серед іншого в переліку були:

- Міні-ринки (до 10 об’єктів: столів, лотків тощо), міні сільськогосподарські ярмарки (до 10 об’єктів: столів, лотків тощо) із реалізації продовольчих товарів, визначених розпорядженням керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, - за умови споживання продуктів харчування та напоїв на місці;

- Надання перукарських послуг, послуг з медичного (сегментарний, гігієнічний, гінекологічний, вібраційний, апаратний, вакуумний, пневмомасаж, баромасаж, банковий) та/або спортивного масажу – за умови знаходження у приміщенні для надання цих послуг не більше 1 відвідувача на 10 кв. м. за попереднім записом.

Однак, вже через чотири дні 30 березня 2020 до Розпорядження №2 було внесено зміни (прийняттям керівником робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Виконавчого органу КМДА розпорядження №6) яким виключено вищезазначені види діяльності з дозволених і віднесено до переліку заборонених.

Ознайомитись із текстом обох розпоряджень можна за посиланням.

Нагадую про пряму заборону Уряду на всій території України з 17 березня по 24 квітня діяльність суб'єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, крім роздрібної торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами зв'язку, провадження банківської та страхової діяльності, а також торговельної діяльності і діяльності з надання послуг з громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту (Постанова КМ України № 215 та № 239).

Попри силу силенну нормативно-правових актів, які зараз приймаються, будьте уважними, аби не понести відповідальність за порушення карантину.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]