Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
22.02.2014 12:42

Харківським сепаратистам загрожує від трьох до п'яти років

Народний депутат України VII скликання (2012-2014)

Зараз у Харкові проходить з'їзд депутатів південно-східних регіонів на якому скоріш за все буде розглядатися анонсоване питання про розкол України та відокремлення деяких регіонів.

Зараз у Харкові проходить з'їзд депутатів південно-східних регіонів на якому скоріш за все буде розглядатися анонсоване питання про розкол України та відокремлення деяких регіонів .   Однак деякі політики державного та місцевих рівнів погрожують та одночасно закликають громадян України східного регіону до федералізації та розколу України.    Такі висловлення інакше як змовою назвати важко. Деякі політики неодноразово спекулювали цим та погрожувала розколом країни. Помилка політиканів у тому,  що вони в такий складний і трагічний для України час порушують питання «розколу», замість того, щоб навпаки об’єднувати країну та спільно шукати виходи з кризи.

Хочеться зазначити, що в статтях 1,2,5  Конституції України закріплені наступні положення, а саме, «Україна є суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава. Суверенітет України поширюється на всю її територію. Україна є унітарною державою. Територія України в межах існуючого кордону є цілісною і недоторканною. Україна є республікою. Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Народ здійснює владу безпосередньо і через органи державної влади та органи місцевого самоврядування. Право визначати і змінювати конституційний лад в Україні належить виключно народові і не може бути узурповане державою, її органами або посадовими особами. Ніхто не може узурпувати державну владу». Політики, які закликають до таких дій, підтримують напрямок федералізації та розколу території України, підпадають під ознаки кримінального правопорушення передбаченого ч.2 ст.110 Кримінального кодексу України і    караються обмеженням волі на строк від трьох до  п'яти  років або позбавленням волі на той самий строк. 

 

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]