Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
18.01.2016 12:33

Чому обстріли на Донбасі не припиняються?

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

Те, що відбувається сьогодні на поверхні і в кулуарах світової політики, демонструє рішучість намірів основних сторін – Заходу і Росії – якомога швидше вирішити конфлікт на Донбасі.

Те, що відбувається сьогодні на поверхні і в кулуарах світової політики, демонструє рішучість намірів основних сторін – Заходу і Росії – якомога швидше вирішити конфлікт на Донбасі. Москва нині опинилася в доволі скрутному економічному становищі, і без зняття західних санкцій є чималий ризик краху російської економіки. Тож, поки ситуація залишається в керованому полі, Кремль має терміново подбати про демонтаж санкційної політики, аби поновити доступ до американських і європейських технологій та фінансових ринків.

Готовність РФ йти на компроміси по Україні нещодавно відзначили навіть у Держдепі США, що говорить про реальну можливість подолати кризу на сході країни вже в цьому році.

Однак щирість намірів російської сторони повсякчас залишається сумнівною через обстріли українських позицій на Донбасі, що не припиняються паралельно з дипломатичним діалогом на даному етапі. Це дає привід скептикам політичного врегулювання кризи говорити радше про імітацію вирішення проблеми, ніж про реальне бажання закрити відповідне питання.

Зі свого боку, Росія традиційно заявляє, що вогонь по українським військовим ведуть непідконтрольні їй формування донецьких і луганських сепаратистів. Але це відвертий блеф, оскільки внаслідок систематичних зачисток російські спецслужби вже давно ліквідували всіх неконтрольованих і слабко контрольованих бойовиків. Крім того, обстріли ведуться майже по всій лінії зіткнення щоденно, тож без дозволу Кремля тут не могло обійтися.

Ця, на перший погляд, самодискредитація необхідна Москві для того, щоб остаточне врегулювання конфлікту на Донбасі відбулося в супроводі штампів кремлівської пропаганди. В РФ хочуть показати, що таки не впливають на ЛНР / ДНР, і, якщо Київ хоче справжнього миру, то мусить розпочати з псевдореспубліками прямий діалог, на якому вже давно наполягають у Кремлі. У такий спосіб Росія прагне вийти повністю сухою з води і завершити свою військову агресію у вигляді припинення громадянської війни в України. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]