Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
11.11.2015 16:48

Для чого Захарченко розповідає про покровителів з Москви?

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

Лідер донецьких терористів Олександр Захарченко в інтерв’ю одному з сепаратистських телеканалів заявив, що радник Путіна Владислав Сурков від самого початку допомагав ДНР у вирішенні різних питань.

Лідер донецьких терористів Олександр Захарченко в інтерв’ю одному з сепаратистських телеканалів заявив, що радник Путіна Владислав Сурков від самого початку допомагав ДНР у вирішенні різних питань.

Власне, це одкровення навряд здивує когось в Україні, адже про керівництво провальними проектами «Новоросія», «ДНР» та «ЛНР» сірим кардиналом російського президента тут давно всім відомо. Водночас ватажки сепаратистів чи не вперше публічно визнають участь високопоставлених адептів Кремля у створенні та підтримці псевдореспублік на сході України.

З одного боку, це ставить Москву в доволі незручне становище, адже остання твердо наполягає на тому, що не бере участі у конфлікті на Донбасі. З іншої сторони, керівництво бойовиків, очевидно, не має іншого виходу, окрім як прикриватися авторитетом високих покровителів.

Справа в тому, що новоросійська ейфорія населення Донбасу з часом неодмінно перетворюється на кошмар, в якому люди починають розуміти, що ними керують не місцеві захисники «руского міра», а примітивні бандити. Соціально-економічна і гуманітарна катастрофа на окупованих територіях пришвидшує процес переходу ейфорії в істерію. В умовах стрімкої втрати легітимності, керівництво ДНР/ЛНР змушене демонструвати, що його підтримує близьке оточення самого Путіна! Подібний трюк має вселяти у місцевих жителів переконання, що не все так погано, як є насправді, що Путін їх підтримує і, можливо, скоро забере в Росію. Ватажки бойовиків намагаються показати донбасцям, що вони не самі, за ними стоїть Москва, яка завжди  захистить їх від ненависних фашистів з Києва. Відтак, чим більше терористи прикриватимуться знаними іменами з кремлівських кабінетів, тим гірше в них справи з підтримкою місцевого населення. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]