Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
09.09.2010 07:51

Соціальний алгоритм гідного життя людини.

Голова громадської організації "Громадська Палата України"

Базою гідної праці людей праці має стати запровадження справедливих економічно обгрунтованих соціальних стандартів, розроблені, на науковій основі, соціальні алгоритми гідного життя людей. Це питання морали влади і людей. В основі має бути покладений, та

Базою гідної праці людей праці має стати запровадження справедливих економічно обгрунтованих соціальних стандартів, розроблені, на науковій основі, соціальні алгоритми гідного життя людей. Це питання морали влади і людей. В основі має бути покладений, так званий, Соціальний стандарт споживання (ССС), який мав би бути запроваджений на державному рівні. Це має стати аксіомою всього економічного розвитку в державі. Його розмір має визначатися на законодавчому рівні щорічно з урахуванням поточної інфляції. Вся економіка має будуватися на цьому стандарті. На сьогодні, за нашими розрахунками розмір ССС мав би бути визначеним в розмірі, не менше 3000 грн. Це і мінімальна пенсія, і мінімальна заробітна плата, це і розмір тарифної сітки першого розряду. А сьогодні ми маємо ці цифри менше тисячі гривень. Люди поставлені на межу вимирання. Ми бачимо, що сьогодні влада не здатна встановити реальний розмір ССС, вважаючи, що поки це неможливо, але це тільки на перший погляд. Якщо економіку перебудувати так, аби в центрі були потреби людини і через споживчий кошик перейти до ринкової економіки, то все може бути навіть краще, ніж можно очікувати. Коли люди будуть мати гідну зарплату, тоді і тарифи, і ціна на газ, і все інше, що мусить забезпечити наше життя, будуть реальними та підйомними для людей в ринкових умовах. Динаміка розвитку економічних процесів має бути прозорою і зрозумілою людям. Люди мають знати коли, законодавчо визначенний ССС, буде реально досягнуто і це має стати приоритетом в роботі будь-якого Уряду.
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]