Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
20.04.2012 15:25

Вища освіта в Україні: інтернаціоналізація, реформи, нововведення

Доцент, кандидат технічних наук

У рамках святкування 20-ї річниці діяльності Програми імені Фулбрайта в Україні 20-21 квітня 2012 року відбудеться Міжнародна конференція «Вища освіта в Україні: інтернаціоналізація, реформи, нововведення» Мета конференції – оцінка минулого, осмислення те

У рамках святкування 20-ї річниці діяльності Програми імені Фулбрайта в Україні 20-21 квітня 2012 року відбудеться Міжнародна конференція «Вища освіта в Україні: інтернаціоналізація, реформи, нововведення»

Мета конференції – оцінка минулого, осмислення теперішнього та планування майбутнього вищої освіти України крізь призму тенденцій розвитку освіти європейських та пострадянських країн.

Цікава проблема, що носить системний характер, захотілося ознайомитись із тезами конференції, тим більше, що в оргкомітет увійшли найбільш впливові закордонні фонди та організації, які «опікуються» вищою освітою українців.

Загальне враження від того, що зараз обговорюється, не залишає надій на те, що вища освіта найближчим часом вийде з глибокої кризи. Ті, хто приймав рішення, вважають, що винні виконавці, виконавці кажуть, що винні ті, хто приймає рішення, найбільш корисними виглядають доповіді, що пропонують конкретні рішення часткових проблем.

Вся конференція, так виглядає, присвячена виправданню руйнівних дій чиновників щодо вищої освіти. Ніде немає й натяків на системне і стратегічне наукове дослідження вищої освіти. Вища школа й досі не вважається цілісним об’єктом наукового дослідження.

Судячи з тез, ще довго вища освіта буде американізуватись без будь-яких надій на виховання та навчання вітчизняних фахових та наукових кадрів.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]