Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
11.11.2019 13:08

В Києві буде проспект Любомира Гузара

Депутат Київради, член екологічної комісії Київради

На найближче засідання Київради буде винесено проект рішення про перейменування проспекту Комарова на честь Любомира Гузара

На найближче засідання Київради буде винесено проект рішення про перейменування проспекту Комарова на честь Любомира Гузара.

В сесійній залі є достатня кількість голосів, щоб дане перейменування відбулося.

Більше 2 років тому, 16 жовтня 2017 року, мною було подано депутатське звернення на комісію з найменувань КМДА, яке вона підтримала і відправила на громадське обговорення. Воно проходило на сайті КМДА з 15 травня по 15 липня 2018 року і показало безумовну підтримку цієї ідеї киянами ( 85 % з тих, хто взяв участь в голосуванні, висловилися ЗА). Більше того, ціла низка релігійних та освітніх закладів й установ, а також творчі спілки надіслали листи підтримки такої ідеї.

Проспект Космонавта Комарова, названий на честь Комарова Володимира Михайловича, який, безсумнівно, був видатною людиною, але не має жодного відношення ані до України, ані до столиці. Важливо зазначити, що це перейменування спрямоване, в першу чергу на вшанування видатної особистості, а не на реалізацію державної політики у сфері декомунізації.

Ми разом з активістами більше двох років працюємо не тільки над перейменуванням проспекту, але і над тим, щоб донести до кожного: і великого і малого, велич постаті та мудрість Блаженнійшого.

Давайте пригадаємо ким був Любомир Гузар:

Людина віри.

Священник, єпископ, кардинал. Патріарх-предстоятель, він десять років очолював Греко-католицьку церкву України. Його проповіді були зрозумілими і для мене, і для тебе. Він говорив простими словами про складні речі. І від того видавалося - вони нам під силу. Нам усе під силу.

Людина правди.

Він виходив за межі церкви і релігії. Він став моральним авторитетом для декількох поколінь українців. Його цитують політики та на телебаченні. І ці цитати навіть з інших вуст пронизують серце розумінням світу. Бо він знав його досконало.

Людина світу.

Народився в Україні. Навчався в Австрії. Жив у Сполучених Штатах. Викладав у Італії. Помер в Україні. Він бачив різні світи у різних куточках світу.

Людина любові.

Любив свою Батьківщину. І кожну людину. І мене, і тебе, і його.

Людина змін.

Спочатку він носив зелений однострій та хустину на шиї. Молодий, він був пластуном. Який вміє розпалити багаття, вижити в лісі, надати першу допомогу пораненому тілу. Та потім одну форму змінив на іншу - одягнувся у чорні шати чернецтва. Та став допомагати людським душам і нашому зраненому розуму.

Людина розуму.

Він виходив за рамки.Він вів за собою. І тепер люди йтимуть проспектом з його ім"ям.

Кияни будуть ходити проспектом людини з янголом на плечі. Проспектом Любомира Гузара.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]